Deputatul USR PLUS Cristian Seidler a depus luni un proiect de lege prin care propune ca numirea membrilor consiliului de administraţie pentru spitalele publice din România să se realizeze pe baze meritocratice. Iniţiativa legislativă modifică şi completează legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform comunicatului de presă al USR PLUS, membrii consiliului de administraţie pentru spitalele publice vor trebui să îndeplinească următoarele cerinţe:

a) să fie absolvenţi de studii superioare finalizate cu licenţă

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

b) să deţină la data numirii cel puţin 5 ani de experienţă profesională şi/sau de management în domeniul medical, farmacie, sănătate publică, juridic sau economic, sau

c) să deţină la data numirii cel puţin 5 ani de experienţă în reprezentarea pacienţilor în calitate de membru al structurii de conducere a unei asociaţii sau fundaţii de profil.

„A doua condiţie poate fi îndeplinită alternativ prin deţinerea unei experienţe de 5 ani de activitate în cadrul structurii de conducere a unei asociaţii sau fundaţii de reprezentare sau de apărare a drepturilor pacienţilor. Durata de minimum cinci ani este aproximativ echivalentă cu 10.000 de ore de muncă în domeniu, barem pe care literatura de specialitate în domeniul resurselor umane îl consideră necesar pe bază de experienţă, pentru a atinge nivelul de expert într-un domeniu profesional”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

În plus, propunerea de lege prevede că nu vor putea fi numiţi membri ai consiliului de administraţie pentru spitalele publice cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

„Am considerat necesară completarea legii cu Alin.15, care preia formularea iniţiativei legislative cetăţeneşti de modificare a Constituţiei României, cunoscută în spaţiul public sub formula fără penali în funcţii publice, la nivelul consiliilor de administraţie ale spitalelor publice”, a explicat Cristian Seidler, potrivit sursei citate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.