Pro România Constanţa cere Guvernului să spună de ce doar în judeţul Constanţa au fost aduşi români din străinătate şi cazaţi în unităţi hoteliere, întrebându-se pe ce criterii au fost alese unităţile respective şi de ce nu s-a procedat aşa şi în alte judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pro România Constanţa a transmis, marţi seara, printr-un comunicat de presă, că Guvernul nu are timp să conceapă un plan bun de acţiune pentru această situaţie pentru că e mai solicitant "planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate". 
 
"Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acţiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înţelege din următoarea situaţie: peste 60.000 de români s-au întors în ţară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?”, se arată în comunicatul Pro România Constanţa. 
 
Sursa citată spune că statul român oferă 230 de lei pentru cazare şi 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană, iar astfel hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise, iar dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră. 
 
"Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe litoral pentru 1.500 de români repatriaţi, care nu sunt din judeţul Constanţa, ci din toate zonele ţării? De ce a trebuit să aterizeze doar pe aeroportul Kogălniecanu şi nu la Bucureşti, la Cluj, la Iaşi, la Timişoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazaţi la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanţa e unul mare sau măcar mediu. De ce se foloseşte doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unităţile de cazare deţinute de statul român? De ce nu sunt împărţiţi pacienţii pe mai multe judeţe şi trebuie sufocat judeţul Constanţa?”, au spus reprezentanţii Pro România Constanţa. 
 
Ei au mai spus că Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacităţii de Munca S.A. deţine hotelurile Ceres din staţiunea Băile 1 Mai din judeţul Bihor, care are 460 de locuri de cazare, şi Silvana din staţiunea Buziaş, judeţul Timiş, iar dacă trebuie să aterizeze în Constanţa de ce nu sunt folosite hotelurile unor ministere sau unităţi ale RAAPPS. 
 
Pro România a dat ca exemple Hotelurile Meridian (Mamaia), Diana (Saturn), ale Ministerului Afacerilor Interne, unitatea de cazare Flamingo din Eforie, care aparţine Ministerului Justiţiei, Complexul Doina (Neptun) şi Sanatoriul Balnear Mangalia care sunt ale Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat''.
 
"Cerem Executivului să vină urgent cu explicaţii! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toţi vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aştepta, în cel mai negru scenariu”, se mai arată în comunicatul Pro România Constanţa. 
 
Începând de sâmbătă şi până marţi, patru aeronave cu români repatriaţi au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, aceştia fiind cazaţi la un hotel din Mamaia şi la Sanatoriul Balnear Techighiol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.