Preşedintele de şedinţă al primului plen al Camerei Deputaţilor, deputatul Miron Ignat, seniorul de vârstă al forului, a susţinut primul discurs din această Legislatură, lăudând faptul că alegerile au fost corecte, iar oamenii nu au fost "influenţaţi de vreo găleată" când au votat şi nici nu au fost "amăgiţi" de sticle de ulei sau de pui congelaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Speranţa alegătorilor constă în faptul că noi vom elabora legi care vor duce la dezvoltarea României, la creşterea bunăstării populaţiei, la o viaţă mai bună, mai demnă, pentru toate categoriile populaţiei. Noi, cei prezenţi în această legislatură, suntem rezultatul unui vot transparent, desfăşurat corect, şi alegătorii au votat din inimă, în cunoştinţă de cauză, pentru ca noi, prezenţi astăzi aici, să-i reprezentăm cu cinste", a afirmat, marţi, Miron Ignat, deputat al minorităţilor, în calitate de preşedinte al primei şedinţe a Camerei Deputaţilor.

El a afirmat că noul Parlament a fost ales corect, lucru care demonstrează că democraţia din România este consolidată.

"În această campanie electorală, oamenii au votat liber, fără să fie influenţaţi de vreo găleată verde, roşie, albastră sau portocalie, fără să fie amăgiţi de o sticlă de ulei sau de un pui congelat sau de o geacă inscripţionată cu sloganuri electorale. Prin aceasta s-a demonstrat că România păşeşte pe calea democraţiei, pe calea respectului şi a demnităţii cetăţeanului", a continuat Miron Ignat.

În discursul său, de peste 7 minute, Miron Ignat a vorbit şi despre principalele domenii în care noul Parlament trebuie să legifereze, subliniind nevoia unor proiecte care să protejeze agricultura şi produsele tradiţionale româneşti.

"România este o ţară frumoasă. Are milioane de hectare de teren cultivabil. România, numită cândva «grânarul Europei», trăieşte acum din importuri", a afirmat el, în plen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.