Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, acuzat joi de Clotilde Armand că a făcut „achiziţii păguboase” în contextul pandemiei de Covid-19, a declarat pentru News.ro că în urma raportului Curţii de Conturi privind controlul modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgenţă nu i-a revenit vreo abatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clotilde Armand, candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, „achiziţiile păguboase efectuate, în contextul pandemiei de COVID-19, de administraţia condusă de Daniel Tudorache”.

Ea a precizat că „pandemia a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă, de multe ori fără licitaţie şi la preţuri mari, nejustificate”.

Contactat telefonic de News.ro, primarul a declarat: „Pot să spun doar atât: să consulte raportul Curţii de Conturi, care a verificat perioada în care a fost starea de urgenţă. Raportul e public. Nu mi-a revenit nicio abatere”.

„Pot să spun că minte? Spun să consulte raportul Curţii de Conturi, care e strict pe perioada când au fost achiziţionate acele Holtere”, a continuat Tudorache.

El a precizat că şi celelalte achiziţii reclamate de Armand au fost verificate de Curte.

„Să credem raportul Curţii de Conturi sau credem ce spune Clotilde Armand? Curtea de Conturi cred că e mai abilitată să spună adevărul decât un candidat la orice primărie”, a mai spus Daniel Tudorache.

La începutul lunii iunie, USR Sector 1 a anunţat că a depus o plângere la DNA în care acuză un „contract dubios” prin care Centrul medical Caraiman, subordonat Primăriei Sectorului 1, a cumpărat 2.700 de aparate Holter. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat atunci pentru News.ro că au fost cumpărate doar 250 de holtere, pentru că Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii, care a solicitat proiectul, a demisionat şi noul ministru nu a mai fost interesat de acesta. Restul banilor, a spus primarul, au rămas la dispoziţia Consiliului local.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.