Primarul Craiovei, social-democrata Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că municipiul Craiova a primit, la ultima alocare de bani a Guvernului interimar Florin Cîţu, zero lei, 80% din bani fiind daţi pentru administraţiile liberale” şi a precizat că este pentru prima oară în istorie când un oraş de mărimea Craiovei este ”pedepsit de asemenea manieră”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul Cîţu şi-a plătit datoriile către primarii care l-au susţinut la Congres. Nu vom mai putea asigura plata asistenţilor personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sume, obligaţie legală”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. 

Primarul Craiovei a mai precizat că a solicitat 7 milioane de lei pentru transportul gratuit al elevilor, fiind prevăzut clar în Legea Educaţiei că Guvernul trebuie să subvenţioneze acest transport, şi nu a primit, de asemenea, niciun leu. 

Vasilescu a menţionat că cel mai probabil la finalul acestui an va face o rectificare negativă, prin care să renunţe la toate investiţiile planificate pentru acest an. 

”Anul acesta va fi un an dezastruos, pentru că nu putem asigura plata persoanelor cu handicap. Aici s-a ajuns, aici ne-a adus această guvernare. Nu vreau să mă gândesc, de la 1 ianuarie, ce bombă socială va fi în toată ţara, în ceea ce priveşte achitarea facturilor de întreţinere, pentru că de la 1 ianuarie nu vom mai avea posibilitatea legală, noi, municipalitatea, să subvenţionăm preţul la gigacalorie”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.