Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a organizat joi o conferinţă de presă, pe Aleea Modrogan nr. 1, unde se construiesc mai multe blocuri, el arătând că acesta este un exemplu tipic de mafie imobiliară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în Aleea Modrogan nr. 1 şi ăsta e un exemplu tipic de mafie imobiliară. Suntem într-o zonă protejată a Bucureştiului, constituită în jurul Palatului Modrogan. Palatul, în mod istoric, şi-a păstrat o grădină, care a fost spaţiu verde şi care e parte din monumentul istoric palatul Modrogan”, a spus primarul Capitalei într-o conferinţă de presă organizată în zonă.

El a precizat că printr-un PUZ şi o autorizaţie de construire emisă în mandatul anterior, s-a aprobat construcţia acestor blocuri, care nu au cu nimic de a face cu zona protejată. ”Instanţele au suspendat atât PUZ-ul cât şi autorizaţia de construire, în urmă cu un an şi jumătate, Curtea de Apel Bucureşti. Noutatea zilei de azi e o hotărâre pe care Tribunalul Bucureşti a pronunţat-o în această săptămână prin care beneficiarul One Properties, împreună cu un ONG de casă, au solicitat anularea întregului PUZ al zonei protejate, adică reglementarea per care CG a dat-o în 2000 pentru zonele istorice ale Bucureştiului şi instanţa a constatat că această documentaţie este legală”, a explicat Nicuşor Dan.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Primarul a mai afirmat că în decembrie 2000 Consiliul General a votat PUG, prin care a dat o reglementare pentru tot oraşul Bucureşti.

”Pentru zona istorică a Bucureştiului a dat o reglementare care se numeşte PUZ zone protejate. După ce actuala administraţia a început să aplice în sfârşit această reglementare, adică să respingă cereri de autorizaţii de construire care depăşeau înălţimea (..) şi chiar specificul zonei, după ce instanţele au început să anuleze pe bandă rulantă autorizaţii emise de fosta administraţie, dar şi de cele anterioare, pentru construcţii ilegale în zona istorică a Bucureştiului, au început un şir de litigii prin care diverşi privaţi au încercat să anuleze această documentaţie. Din fericire, ăsta e primul litigiu care se finalizează şi instanţa constată că PUZ zone protejate e documentaţie legală”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul l-a acuzat pe prefectul de la acea vreme, Toni Greblă, că ”la momentul acela, tot ca să ajute rechinii imobiliari, a încercat să atace în instanţă întreaga documentaţie PUZ Zone protejate să suspende efectele”, dar ministrul Cseke s-a opus ”la aşa o porcărie şi o hoţie pe faţă”.

”În rezumat, aceasta e o documentaţie legală. Mai sunt vreo zece litigii şi am toată încrederea că instanţele vor constata că totul este în regulă”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.