Primarii de municipii au transmis, miercuri, că cer în continuare o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, după ce la discuţiile de marţi au participat doar consilierul acesteia Darius Vâlcov şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. De asemenea, primarii reiterează ideea că vor alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale, măsura fiind în acord cu realităţile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că la întîlnirea de marţi cu Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici nu s-a ajuns la un acord privind cotele ce urmează să revină autorităţilor locale în bugetul de stat pe 2019.

”AMR solicită , în continuare, intalnire cu ărim-ministrul Viorica Dăncila şi alocarea unei treimi din bugetul naţional către autorităţile locale. O astfel de măsură este în acord cu realităţile europene, unde alocările către autorităţile locale ajung (în unele state chiar depăşesc) 60% din bugetele naţionale, în deplină concordanţă cu prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificată de România încă din 1997”, au transmis reprezentanţii AMR.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că miercuri va prezenta varianta finală, însă primarii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului, dacă propunerile nu le sunt acceptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.