Liderii formaţiunilor care compun Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP şi Forţa Dreptei) Timiş, Dominic Fritz (USR), Ligia Dugulescu (PMP) şi Alin Nica (Forţa Dreptei), s-au adunat la sediul Societăţii Timişoara, unde au discutat o oră despre desemnarea candidatului pentru Consiliul Judeţean şi alte chestiuni legate de alegerile locale din 9 iunie. Decizia privind candidatura lui Alin Nica la preşedinţia CJ Timiş, din partea Alianţei Dreapta Unită, a fost însă amânată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am agreat toate trei partidele care au fost la masă, PMP, Forţa Dreptei şi USR, că vom continua mâine dimineaţă aceste negocieri şi le vom extinde şi pe restul judeţului, pentru că vrem să oferim peste tot în judeţ această alternativă de dreapta. (…) Trebuie luată în serios candidatura domnului Robu ca şi candidat al PSD-ului, trebuie luată în serios şi încercarea PSD-ului de a ne întoarce la situaţia anterioară 2020, când PSD a fost la putere în judeţ. (…) Căutăm acum o variantă prin care să putem să mergem împreună în aceste alegeri (...) Mă bucur foarte mult că, în discuţiile de astăzi, Alin Nica şi eu am şi conturat din nou o viziune comună pentru judeţul Timiş şi Timişoara şi suntem hotărâţi să dezvoltăm o viziune şi un proiect comun. Şi tocmai de aceea nu suntem astăzi într-o situaţie în care putem să batem palma şi să semnăm ceva, ci vrem să folosim următoarele ore şi zile pentru a spune clar timişenilor şi timişorenilor care este această viziune de dreapta”, a declarat Dominic Fritz, liderul USR Timiş, la finalul discuţiilor.
 
Întrebat de ce se amână anunţul oficial privind candidatura lui Alin Nica din partea Alianţei Dreapta Unită, Dominic Fritz a spus că negocierile construiesc încrederea timişorenilor că este vorba despre un proiect pe termen lung.
 
”Nu este niciun suspans. În primul rând, noi din partea USR am votat deja intern pentru un candidat şi bineînţeles aşteptarea membrilor USR este ca partidul USR care este în această Alianţă Dreapta Unită, cu Forţa Dreptei şi PMP, cel mai mare partid, să fie şi partidul care conduce această alianţă, şi tocmai de aceea nu este un lucru uşor de făcut acum să trecem peste aceste ponderi. În acelaşi timp, vedem şi atuul pe care îl are domnul preşedinte, în calitate de preşedinte în funcţie, şi vedem dincolo de toate considerentele de partid pericolul mare şi nevoia de a ne uni. Dar asta nu este un lucru de ambiţia lui sau orgoliul meu, unde zicem: gata, batem palma şi gata, am rezolvat, ci tocmai ţine şi de o viziune comună, şi de o asigurare că această construcţie este una pe termen lung şi o construcţie în care oamenii pot să aibă încredere. Şi această încredere trebuie construită inclusiv prin negocieri şi asta este motivul de ce noi nu ne grăbim acum, bem o cafeluţă şi gata, şi vrem să avem aceste discuţii, mai ales despre proiectele comune, cum putem să fructificăm mai bine decât am reuşit într-adevăr, în ultimii 4 ani, potenţialul Timişoarei şi al judeţului”, a declarat Dominic Fritz.
 
Liderul USR a spus că este încrezător că în zilele următoare vor ajunge la o concluzie convingătoare pentru toţi timişenii.
 
Marţi, Alin Nica a anunţat că a decis să plece din PNL pentru a fi candidatul Forţa Dreptei la Consiliul Judeţean Timiş. Şi USR Timiş şi-a desemnat candidatul la preşedinţia CJ Timiş, în persoana deputatului Nicu Fălcoi. PMP nu are un candidat la CJ Timiş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.