Prim-ministrul Mihai Tudose prezintă la această oră, în Camera Deputaţilor, situaţia economică a ţării, fiind convocat la Parlament de PNL pentru o dezbatere cu tema „Atacul Guvernului Tudose la adresa economiei româneşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat încă de lunea trecută că partidul pe care îl conduce îl va convoca pe prim-ministrul Mihai Tudose în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la ”situaţia economică dezastruoasă”, adăugând că liberalii vor utiliza toate căile parlamentare pentru a opri activitatea unor miniştri.

”La prima întrunire, în care noi ca PNL putem la ”Ora Guvernului” să convocăm la Parlament oficiali guvernamentali, îl vom convoca pe premierul Tudose pentru a da seamă pentru situaţia economică dezastruoasă, pentru situaţia bugetară, pentru ameninţările pe care le aruncă în fiecare zi asupra firmelor şi asupra mediului economic activ şi mai ales să dea seamă pentru declaraţiile inepte pe care le-a făcut şi apropo de bănci şi Pilonul II de pensii şi în general referitoare la diferitele chestiuni de natură economică, fiscală şi bugetară”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Vineri, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat că premierul Mihai Tudose va veni luni în Parlament pentru a prezenta starea exactă a economiei, a investiţiilor şi execuţiei bugetare pentru fiecare minister şi, de asemenea, de unde intenţionează să ia Guvernul bani pentru viitor „pentru că toate cheltuielile angajate nu pot fi acoperite”.
 
„Premierul Mihai Tudose va veni în plenul Camerei Deputaţilor la Ora prim-ministrului pentru a oferi răspunsuri cu privire la starea economiei româneşti. Există foarte multe semne de îngrijorare generate de o serie de dezbateri şi informaţii apărute în spaţiul public, unele dintre ele lansate chiar de premierul Tudose care par că vor conduce România într-o criză similară celei din 2008-2009”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a precizat că în momentul de faţă suntem într-o situaţie care trebuie explicată de la vârful Guvernului, pentru că există creştere economică, însă, în acelaşi timp, România are un deficit în creştere şi încasări tot mai slabe la bugetul statului.

„Avem investiţii aproape zero, fonduri europene aproape zero şi cheltuieli care trebuie să fie suportate din ceva. Din nefericire, lucrurile se fracturează, pentru că nu poţi să ai şi creştere economică, dar şi cheltuieli în creştere. Undeva se pierd bani şi aceşti bani trebuie găsiţi şi probabil trebuie justificaţi de către cei care conduc în momentul de faţă România”, a arătat Turcan.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.