Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” este „total diferit” de PNDL 1 şi PNDL 2, atât sub aspectul sumelor alocate, cât şi din perspectiva modului de alocare, el arătând că programul este unul „transparent”, la care pot avea acces primarii din toate localităţile, indiferent de culoarea politică, în format online. Cîţu a vorbit şi despre reformele care vin cu costuri politice, spunând, în acest context: „Dacă nu ne asumăm noi acum, nu îşi va asuma nimeni niciodată şi România va rămâne la coada Europei, de aceea mi le asum eu în această guvernare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aş vrea să mai rămân puţin la PNI, pentru că au fost foarte multe lucruri spuse în această perioadă şi atacuri. Ni se tot spunea că putem să aşteptăm. Ce să aşteptăm? Ce să mai aşteptăm, cât să mai aşteptăm? Eu, dumneavoastră, putem să mai aşteptăm, noi putem să aşteptăm, noi nu trăim în comunităţi fără  apă, fără canalizare, fără asfalt, fără gaze. Noi da, putem să aşteptăm, dar îi întreabă cineva pe acei oameni dacă pot să mai aştepte? Nu i-a întrebat nimeni”, a afirmat premierul în discursul său din şedinţa Consiliului Naţional al PNL la care participă peste 550 de delegaţi. 
Cîţu a menţionat că şi-a asumat „costurile” politice pe care şi le-a asumat, din dorinţa de a face reformă.  
„Vă aduc aminte că am spus din primul moment în care am preluat acest mandat că îmi asum mandat de reformă din temelii a statului român, împreună cu dvs. indiferent de costurile pentru mine. Pentru că, până la urmă, cineva trebuie să o facă. Până la urmă, cineva trebuie să îşi asume şi reforma pensiilor, şi reforma salariilor, şi reforma administraţiei publice, şi PNI. Dacă nu ne asumăm noi acum, nu îşi va asuma nimeni niciodată şi România va rămâne la coada Europei, de aceea mi le asum eu în această guvernare”, le-a mai spus prim-ministrul colegilor săi din PNL.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.