Preşedinţia a transmis, miercuri, o precizare cu privire la informaţiile apărute în presă pe tema contractului de furnizare de curent în Sibiu, de la o vilă din apropierea uneia dintre casele lui Klaus Iohannis, explicând că acolo, într-un spaţiu de 7 mp, funcţionează un punct SPP, conform legii, iar energia electrică este plătită strict pentru acea cabină de pază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Locaţia care figurează în documentaţia aferentă licitaţiei deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii", se arată într-o precizare a Administraţiei Prezidenţiale.

Instituţia menţionează că a fost încheiat un contract de închiriere la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază, în temeiul legii de organizare şi funcţionare a SPP, care spune că beneficiarii serviciilor de protecţie şi pază "pun la dispoziţie Serviciului de Protecţie şi Pază, în mod gratuit, pe baza unei convenţii prealabile, spaţiile şi utilităţile necesare îndeplinirii misiunilor".

Preşedinţia mai spune că acordul cadru pentru furnizarea de energie electrică a fost încheiat de Administraţia Prezidenţială, în ianuarie 2015, cu o valabilitate de 2 ani, urmează să înceteze la data de 11.01.2017. În acest context, a fost începută o nouă procedură de atribuire a unui nou acord cadru, în condiţiile legii privind achiziţiile publice.

"Legislaţia în vigoare permite încheierea acordurilor cadru pe o perioadă de maximum 4 ani, durată contractuală avută în vedere şi de Administraţia Prezidenţială în scopul obţinerii unui preţ cât mai avantajos. Ulterior finalizării procedurii de atribuire şi încheierea  acordului cadru, Administraţia Prezidenţială va încheia contracte subsecvente pentru fiecare an, în funcţie de necesităţile existente la momentul respectiv. Astfel, în cazul în care contractul de închiriere a spaţiului de 7 mp, utilizat de Serviciul de Protecţie şi Pază în Sibiu, Str. Spartacus, nr. 9, va înceta, Administraţia Prezidenţială, în cursul perioadei contractuale a acordului cadru, va realiza modificările necesare în contractele subsecvente care vor urma, fără a mai achiziţiona energie electrică pentru punctul respectiv de consum", mai precizează Administraţia.

Din documentaţia publică aferentă licitaţiei reiese că totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafaţă de 7 mp, localizat în Municipiul Sibiu, strada Spartacus, nr. 9, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administraţia Prezidenţială, transmite instituţia, explicând datele din contract.

"Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă", subliniază Preşedinţia.

Potrivit Evenimentul Zilei, Administraţia Prezidenţială ar cumpăra energie electrică de un milion de euro pentru Palatul Cotroceni şi pentru o vilă din Sibiu, de pe strada Spartacus, care se află în apropiere de una din casele preşedintelui Klaus Iohannis. Datele provin dintr-un contract din sistemul SEAP.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.