Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, ironizează alegerile interne din PNL, afirmând că Nicolae Ciucă este "uns" la şefia acestui partid. El e de părere că un congres organizat într-o săptămână "este o glumă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"USR nu e o unitate militară, asta-l diferenţiază de aceste partide care au ajuns să fie unităţi militare care primesc numiri în plic. Păi ce congres e ăsta, la PNL, unde domnul Ciucă vine şi este deja... asta nu mai este o alegere democratică, este uns. (...) Asta e o glumă, un congres organizat într-o săptămână. Toată lumea care ştie ceva dintr-un partid ştie că atunci când ai o competiţie pe bune, reală, e nevoie de o lună-două în care se merge în filiale, se dezbat programe”, a afirmat Cătălin Drulă, la TVR, marţi seară.

El a declarat că ceea ce face PNL pe plan intern "e treaba lor cât timp nu influenţează România”, dar a subliniat că deciziile din acest partid influenţează toată ţara.

"Acelaşi sistem de putere de tip militar, cu epoleţi, a intervenit atunci şi acuma l-a ejectat pe omul pe care-l pusese atunci, să-l numească pe unul care chiar a fost militar”, a adăugat Drulă.

El a vorbit şi despre Florin Cîţu, despre care a spus că "a avut o şansă” alături de USR de a construi "alternativa liberală modernizatoare a României”, arătând că acesta " a dat guvernarea României PSD-ului, militarilor, serviciilor”.

"Ce nu e în regulă este ca într-o democraţie să conduci pe bază de ordine şi pe bază de numiri în plic”, a adăugat liderul USR.

Drulă a mai afirmat că "Nicolae Ciucă ar trebui să-şi explice în primul rând povestea plagiatului şi mai ales a blocării acelui plagiat prin metode care nu sunt caracteristice unui stat democratic”.

"Cred că am văzut cu toţii povestea intimidării jurnalistei care a scris toată povestea şi a documentat istoria plagiatului făcut de Nicolae Ciucă, o operaţiune kompromat, ca în Belarus. (...)  Acolo sunt nişte lucruri grave, nişte lucruri care ne îndepărtează de democraţie, deja alunecăm într-o zonă de militarizare a statului şi asta are consecinţe în două părţi: una, cea a valorilor democratice şi vedem cât de importante în Europa sunt aceste valori democratice, dar pe de altă parte şi în zona concretă, de preţuri. Pentru că o guvernare militaro-socialistă ca cea pe care o avem în prezent este o guvernare proastă, o guvernare care nu poate ţine în frâu inflaţia, o guvernare care intimidează jurnalişti în mod caracteristic regimurilor autoritare, o guvernare în care de fapt nu mai există partide. Există un singur partid mare, stat, există PSD reunit, condus de această aripă militarizată a statului şi aripa galbenă a PSD care şi-a păstrat iniţialele PNL”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.