Liderul USR Cătălin Drulă l-a avertizat marţi pe premierul Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor, el afirmând că ”o eliminare sau slăbire a Pilonului 2 transmite un semnal foarte grav în economie şi afectează grav viitorul românilor care azi muncesc cinstit”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îl avertizez pe Marcel Ciolacu să nu se atingă de pensiile românilor. O eliminare sau slăbire a Pilonului 2 transmite un semnal foarte grav în economie şi afectează grav viitorul românilor care azi muncesc cinstit şi nu vor să depindă cu totul de un stat impredictibil şi incompetent”, a transmis preşedintele USR.

Cătălin Drulă afirmă că ”o lovitură aplicată Pilonului 2 nu va fi tolerată şi vor avea grijă ca orice astfel de măsură să fie anulată după alegerile de anul următor”. ”Dacă domnul Ciolacu doreşte într-adevăr să intervină undeva, atunci poate oricând să renunţe la pensiile speciale pe care le-a apărat cu atâta râvnă”, spune Cătălin Drulă.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, despre articolul privind naţionalizarea ”mascată” a Pilonului 2 de Pensii, care a apărut în lista amendamentelor depuse de coaliţie la proiectul de asumare a răspunderii Guvernului, că propunerea a venit de la secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru şi doar vigilenţa parlamentarilor PNL a făcut să observe acest lucru.

Liderii coaliţiei s-au reunit marţi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern, pentru a stabili ce amendamente aprobă în proiectul de lege privind asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscale. Apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta. În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.