Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o marţi cu secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, Asaf Hajiyev, că ţara noastră apreciază faptul că asigurarea unei perspective europene pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia va consolida cooperarea economică din jurul Mării Negre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cooperarea economică la Marea Neagră a fost grav afectată de invadarea Ucrainei de către Rusia, iar continuarea colaborării dintre statele riverane trebuie să se deruleze pe aceste noi coordonate geopolitice. Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care am avut-o cu domnul Asaf Hajiyev, secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre. Nicio discuţie despre regiunea Mării Negre nu mai poate ocoli războiul din ţara vecină. România se află într-o situaţie geografică aparte, fiind ţara membră UE şi NATO care are graniţă, atât terestră, cât şi maritimă cu Ucraina. Tocmai de aceea, ţara noastră continuă să ofere Ucrainei un ajutor consistent. De la începutul războiului şi până acum, peste 22 milioane tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul românesc în drumul spre ţările importatoare”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.
 
El a adăugat că „România apreciază faptul că asigurarea unei perspective europene pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia va consolida cooperarea economică din jurul Mării Negre”.
 
„Dincolo de aceste aspecte de ordin juridic, este nevoie de îmbunătăţirea infrastructurii de transport din statele riverane, pentru a putea creşte rapiditatea schimburilor şi competitivitatea companiilor din regiune. Alte subiecte ale discuţiei cu înaltul oaspete au vizat reuşitele acestei adunări parlamentare din ultimii săi 30 de ani de existenţă şi coordonatele activităţii ei viitoare. Cu această ocazie, secretarul general al Adunării mi-a înmânat medalia de onoare dedicată acestei aniversări, pe care am acceptat-o în numele Senatului României”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.