Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, că în acest an 24 ianuarie va fi sărbătorit la Iaşi fără evenimente majore, el precizând că "pandemia, dar şi tensiunile dintre Rusia şi Ucraina întregesc un tablou sumbru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca niciodată, Unirea Principatelor de la Iaşi va fi sărbătorită fără fast şi evenimente majore. Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia şi acum tensiunile dintre Rusia şi Ucraina întregesc un tablou sumbru care ne îngrijorează pe toţi. România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de stabilitate şi unitate", afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Senatorul social-democrat declară că societatea românească a trecut prin multe convulsii în ultimii ani şi consideră că "avem obligaţia de a rămâne ancoraţi în realitate şi de a nu ne lăsa ademeniţi de idealismul unor discursuri siropoase".

"Trebuie să fim obiectivi şi să spunem lucrurilor pe nume. Ce putem şi ce nu putem să realizăm. Oamenii s-au săturat de mesaje politicianiste şi de promisiuni deşarte", a precizat Maricel Popa.

Liderul ieşean al PSD susţine că este nevoie de consens politic la Iaşi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură şi că obiectivul trebuie să fie acelaşi, chiar dacă există idei politice diferite.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat în această săptămână că ziua de 24 ianuarie va fi una "fierbinte", adăugând că există o "agitaţie naţională" provocată de AUR, partid care vrea să demonstreze "reţeta de fabricare a apei calde". Edilul ieşean a anunţat că nu se va organiza ca în alţi ani vreo manifestare populară la Iaşi de Ziua Unirii, în condiţiile unei creşteri importante a numărului cazurilor de Covid. Chirica a spus că nu va mai fi nici Hora Unirii în centrul Iaşiului, cum se întâmpla în alţi ani.

În cursul zilei de duminică, reprezentanţii AUR au anunţat că luni, 24 ianuarie, va fi organizat un marş unionist la Iaşi şi că vor dansa Hora Unirii în centrul oraşului.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.