Preşedintele PNL Nicolae Ciucă se întâlneşte, marţi, la Vila Lac cu parlamentarii partidului, fiind prima întâlnire de la preluarea mandatului în fruntea Partidului Naţional Liberal, au precizat surse liberale pentru News.ro. Conducerea PNL trebuie să aleagă, în prioada următoare, noul secretar general al partidului, un prim-vicepreşedinte şi un vicepreşedinte. O altă restanţă a liberalilor este numirea unui nou ministru la Investiţiilor şi Fondurilor Europene, după demisia lui Dan Vîlceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parlamentarii PNL discută cu preşedintele partidului la ora 13.00, într-o întâlnire care are loc la Vila Lac, de protocol, a premierului. 

PNL urmează să se reunească în perioada următoare, după Congresul Extraordinar, într-un Consiliu Naţional în care să fie ales secretarul general al PNL, şansele cele mai mari avându-se Lucian Bode. 

Liberalii mai trebuie să numească şi un prim-vicepreşedinte, dacă Bode va deveni secretar general şi un vicepreşedinte pe Apărare, post deţinut de Nicolae Ciucă, înainte de a deveni preşedintele partidului. 

De asemenea, se apropie limita interimatului lui Marcel Boloş la ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, astfel încât PNL trebuie să vină cu o nouă propunere de ministru, după demisia lui Dan Vîlceanu. Marcel Boloş are şansele cele mai mari să continue la ministerul fondurilor europene, în timp ce la ministerul Digitalizării se discută despre nominalizarea lui Sabin Sărmaş, deputat de Cluj. 

Nicolae Ciucă a început deja o serie de întâlniri în interiorul partidului. Săptămâna trecută a fost în filialele Braila, Buzău şi Galaţi iar luni seară a avut o întâlnire cu organizaţia de pensionari a PNL.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.