Preşedintele Partidului Mişcarea Populară şi candidat al formaţiunii politice la Primăria Constanţa, Claudiu Palaz, a depus o plângere penală împotriva candidatului Partidului Naţional Liberal la Primăria Constanţa, senatorul Vergil Chiţac, pentru fals în declaraţii, acuzându-l pe acesta că, deşi era necăsătorit, în perioada 2009-2016 a trecut în declaraţiile sale de avere şi veniturile soţiei. Palaz susţine că există suspiciunea că în acest mod Vergil Chiţac ar fi dorit să acopere surse nejustificate de venit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cladiu Palaz a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 22 septembrie, a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa o plângere penală împotriva lui Vergil Chiţac privind falsul în declaraţii.

“După cum se poate constata din cuprinsul declaraţiilor de avere depuse de Vergil Chiţac în perioada 2009 - 2016, când acesta era necăsătorit, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, la rubrica venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie sunt menţionate venituri la secţiunea sot/soţie, iar în unele cazuri chiar este menţionat numele fostei soţii, Chiţac Simona. Adăugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai făcea parte dintre membrii săi de familie, este în măsura să ridice suspiciunea rezonabilă că Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate”, se arată în comunicat.

Claudiu Palaz consideră că Vergil Chiţac ar trebui să renunţe la candidatura sa la Primăria Constanţa.

“Falsul este unul evident şi se regăseşte în toate declaraţiile de avere depuse în aceşti ani, la diferite instituţii ale statului. Sunt convins de faptul că organele de cercetare penală vor ajunge la aceeaşi concluzie. Deşi în cazul lui Vergil Chiţac nu putem vorbi de onoare, consider că ar trebui să renunţe la această candidatură măcar pentru a nu lăsa iar oraşul Constanţa fără primar, peste câteva luni, aşa cum s-a întâmplat cu Mazăre” a declarat Claudiu Palaz.

Vergil Chiţac este candidatul PNL la Primăria Constanţa, iar Claudiu Palaz candidează pentru aceeaşi funcţie din partea PMP

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.