Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în cea de-a doua vizită oficială în România, din 1998 şi până în prezent.. Şeful statului îl va decora miercuri seara pe Prinţul de Wales.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit la Palatul Cotroceni la ora 17.00, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului i-a spus Prinţului de Wales că se bucură să îl revadă, după ce acesta s-a aflat în România şi anul trecut, într-o vizită privată.

După primirea oficială, Klaus Iohannis şi Prinţul Charles au avut o întâlnire tete-a-tete, alături şi de delegaţiile oficiale, iar în această seară urmează să îl decoreze cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată în România de Prinţul de Wales.

Anterior sosirii la Palatul Cotroceni, moştenitorul Coroanei Britanice a fost la Monumentul Ostaşului Necunoscut, unde a depus o coroană de flori.

CITEȘTE ȘI Prinţul Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol. VIDEO. FOTO

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Turneul european pe care Prinţul de Wales îl începe miercuri include şi vizite în Italia şi la Vatican, în perioada 31 martie - 5 aprilie, apoi o vizită în Austria, la Viena, în perioada 5-6 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.