Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea privind protecţia sistemelor informatice ale autorităţilor şi instituţiilor publice în contextul invaziei declanşate de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de Lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului juridic şi instituţional general şi necesar în vederea interzicerii achiziţionării şi utilizării de către autorităţile şi instituţiile publice, de la nivel central şi local, a produselor şi serviciilor software de tip antivirus provenind direct sau indirect din Federaţia Rusă sau de la un operator economic aflat sub controlul direct sau indirect al unei persoane fizice sau juridice din Federaţia Rusă sau al cărei capital este constituit cu participaţie provenind în mod direct sau prin firme interpuse din Federaţia Rusă ori din ale cărui organe de administrare fac parte persoane din Federaţia Rusă.
 

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, declara despre interzicerea antivirusului rusesc, că Primăria Bucureşti a fost un studiu de caz pentru ei, pentru că, după începerea conflictului, erau pe punctul de a semna cu acest furnizor de servicii.

El mai preciza că România este a patra ţară din Europa care interzice această soluţie de antivirus rusesc în instituţiile publice.

 
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.