Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 219/2020 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea categoriilor de produse care reprezintă stocuri de urgenţă medicală, de strictă necesitate, prevăzute în anexa la ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/2020, prin introducerea unor noi produse folosite în procesul de vaccinare, precum şi servicii de strictă necesitate, cum sunt serviciile de mentenanţă a echipamentelor medicale.
 
Astfel, legea modifică mecanismul de actualizare a necesarului, astfel încât adăugarea de noi categorii de produse, materiale şi echipamente sanitare, inclusiv majorarea cantităţilor prevăzute în anexă, să se efectueze la propunerea vicepreşedintelui Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin hotărâre a CNSU.
 
În plus, actul normativ prevede că pentru finanţarea cantităţilor de produse, materiale şi echipamente sanitare, stocuri de urgenţă medicală, de strictă necesitate, adăugate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se pot aloca Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin hotărâre a Guvernului, sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului.
 
Pe 8 februarie, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar pe 21 aprilie a fost adoptat de către Camera Deputaţilor. 
 
Şeful statului a mai promulgat legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 179/2020 privind instituirea unor măsuri pentru asigurarea resurselor umane necesare instituţiilor din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, Ministerului Sănătăţii şi unităţilor subordonate, unităţilor sanitare şi serviciilor de asistenţă socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, mai arată comunicatul de presă al Adminsitraţiei Prezidenţiale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.