Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat miercuri miniştrii interimari propuşi de premierul Viorica Dăncilă, astfel că Ana Birchall, Eugen Teodorovici şi Radu Ştefan Oprea vor prelua temporar ministerele Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românilor de pretutindeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiţiei, interimar; Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanţelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar; Decret prin care se desemnează domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru. Preşedintele a precizat că nu ia act nici de cele trei demisii până când nu ştie cu cine vor fi înlocuiţi aceştia. Klaus Iohannis a declarat că a avut o discuţie la telefon cu premierul Viorica Dăncilă, în care a rugat-o să vină cu alte propuneri sau cu propuneri de miniştri interimari.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.