Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat, miercuri, în Parlament, că România este o adevărată prietenă a poporului evreu în lupta împotriva antisemitismului, el menţionând că sunt 73 de ani de relaţii de prietenie între cele două ţări pe care nimeni nu a reuşit să îi întrerupă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"România astăzi este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului. România este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului, stat evreiesc şi democratic, democrat şi evreiesc, în care toţi cetăţenii sunt egali în drepturile lor. Şi sub preşedinţia României, Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului a cristalizat o definiţie actualizată a antisemitismului, poziţie pe care o apreciem din plin chiar dacă pare acolo o critică aparent sinceră contra Israelului”, a declarat preşedintele Israelului. 
 
El a precizat că Israel acceptă critica la obiect, dar nu acceptă încercările de şubrezire a dreptului la existenţă. 
 
"Ca orice democraţie, statul Israel acceptă critica la obiect. Nu vom accepta încercări de subminare şi de a şubrezi dreptul nostru de existenţă prin uz ilicit de mijloace violente şi încă exploatând legislaţia internaţională, interpretată de parcă ar permite lovirea Israelului. Poporul evreu şi cel din Israel, cu toate ramurile sale, nu se află în conflict cu Islamul, altă religie, nu avem niciun război cu Islamul sau cu popoarele arabe din Orientul Mijlociu sau din toată lumea. Luptăm cu forţele întunecate care încearcă să impună teroare şi să extermine pe oricine se opune lor şi în special statul Israel şi locuitorii săi. Regimul terorist iranian şi colaboratorii săi din Liban şi din Gaza se străduiesc să submineze însăşi existenţa noastră, iar Israelul are dreptul şi datoria de a-şi apăra cetăţenii de ameninţare nucleară, de atacuri cu rachetă, ameninţare cu teroarea”, a mai transmis Reuven Rivlin.
 
El a afirmat că cei 73 de ani de relaţii de prietenie între Israel şi România nu au fost întrerupţi de nimeni. 
 
"Sunt extrem de mândru să fiu aici. Vom menţiona împlinirea a 73 de ani de relaţii de prietenie între Israel şi România. 73 de ani pe care nimeni nu a reuşit să îi întrerupă chiar când existau crize între blocuri şi altele. Şi noi am rămas întotdeauna împreună, ambasadorul Israelului a fost aici, a rămas la Bucureşti şi ambasadorul României a fost şi a rămas în Israel. De-a lungul acestor ani noi dezvoltăm relaţii de colaborare comercială, ştiinţifică,într-o gamă de domenii,  agricultură, hidrologie, apă, sănătate, HI-Tech şi în domeniile de inovaţie şi tehnologie. Mai avem încă foarte mult de învăţat unii de la alţii, să ne cunoaştem unii cu alţii, să cooperăm şi să lucrăm în uniune şi sunt plin de speranţă  relaţiile de prietenie strânse dintre noi, se vor adânci”, a mai declarat preşedintele Israelului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.