Preşedintele Klaus Iohannis participă luni la şedinţa conducerii liberale, unde sunt analizate alegerile prezidenţiale şi pregătirea pentru alegerile locale, dar şi chestiuni guvernamentale. El a afirmat că PSD a încasat-o de trei ori în acest an şi a cerut liberalilor să evite autosuficienţa după această victorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

El a remarcat că alegerile prezidenţiale au reprezentat un succes pentru PNL şi o înfrângere gravă pentru PSD, despre care a afirmat că ”a încasat-o de trei ori anul acesta”.

„Autosuficienţa după aceste alegeri ar fi cea mai mare greşeală a PNL”, a declarat preşedintele spunând că PSD are în continuare foarte mulţi parlamentari, primari şi preşedinţi de CJ.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

”PSD a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a amintit că s-a întâlnit, în timpul campaniei electorale, cu peste o sută de mii de oameni.

"Concluzia finală a fost: domnule preşedinte, vă rugăm să ne scăpaţi de PSD. Poate sună puţin dur, dar aceasta a fost concluzia şi cu această concluzie am câştigat alegerile prezidenţiale. În consecinţă, să nu aşteptaţi de la mine o schimbare de atitudine în această privinţă, însă sigur preşedintele României trebuie să fie deasupra politicilor partidelor, dar asta nu înseamnă în niciun caz că preşedintele este în afara vieţii politice româneşti. Este o interpretare pe care n-aş accepta-o şi această prezneţă a mea aici arată că lucrurile se pot trata într-un fel foarte potrivit constituţional, fără a ignora evident solicitările românilor", a spus el.

El le-a transmis liberalilor să îi spună cum au perceput campania şi cum văd situaţia actuală.

"Se discută în spaţiul public despre legile justiţiei, despre alegerea primarilor în două tururi, despre recursul compensatoriu, despre bugetul pentru anul viitor şi toate aceste lucruri trebuie rezolvate de dvs sprijinind Guvernul Ludovic Orban care este dornic să rezolve toate aceste chestiuni", a mai spus Iohannis.

Anterior, la sosirea la şedinţă, el a afirmat că discută despre ce a fost în campania electorală, câteva concluzii.

”Nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezneţa mea, asta rămâne pentru zilele următoare. Am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doza aşa ca să ajungă potrivit. Deci astăzi despre ce a fost în campania electorală”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat despre modificările la legile justiţiei pe care oamenii le aşteptă,  Iohannis a declarat: ”Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. Dar acuma în prima fază am avut rugămintea, şi cred că a fost bine primită, să rezolvăm prima dată lucrul care este cel mai urgent, în speţă bugetul pentru anul 2020, după aceea evident ne putem gândi şi la celelalte chestiuni care sunt foarte importante. În paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregătirea unor măsuri care sunt destul de urgente pentru sfârşitul acestui an”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.