Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretu privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, marţi, 19 februarie a.c., decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Statele membre NATO au semnat, atunci, un protocol de aderare la Alianţa Nord-Atlantică a Macedoniei, marcând astfel un pas important în vederea intrării acestei mici ţări balcanice ca cel de-al 30-lea membru al blocul militar occidental.

Această semnare permite Skopje să participe la reuniunile NATO în calitate de observator până la ratificarea protocolului aderării de către toate cele 29 de state membre.

Această ceremonie are loc după soluţionarea unui vechi conflict pe tema numelui ţării între Macedonia şi Grecia vecină, stat membru NATO.

Fosta republică iugoslavă a ajuns la un acord cu Atena anul trecut prin care îşi schimbă numele în Republica Macedonia de Nord, pentru a se distinge astfel de provincia greacă Macedonia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.