Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care ia act de demisiile miniştrilor ALDE - Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Victor Ponta: Din acest moment, funcţionarea Guvernului este blocată
CITEȘTE ȘI Dăncilă: Sper ca domnul preşedinte, care şi-a ales ca slogan o Românie normală, să înţeleagă că normalitatea nu este blocarea Guvernului

Astfel, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale remis News.ro, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului; Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Astfel, premierul Dăncilă are obligaţia, potrivit Constituţiei, să meargă în faţa Parlamentului în maximum 45 de zile pentru un vot privind remanierea provocată de schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.