Preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, care se află într-o vizită oficială la Timişoara, a vizitat, vineri dimineaţă, Domul Romano-Catolic şi o expoziţie într-un spaţiu neconvenţional. Urmează să fie oaspetele Liceului Nikolaus Lenau, cu predare în limba germană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri dimineaţă, Frank Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, s-a aflat la Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii din Timişoara, fiind întâmpinat de episcopul Csaba Pal.

Episcopul i-a vorbit despre recenta restaurare a lăcaşului de cult, în urma unui proiect cu bani europeni.

Oficialul german s-a îndreptat apoi spre Cazarma U, o veche cazarmă militară, transformată, în premieră, într-un spaţiu expoziţional neconvenţional pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Urmează ca Frank Walter Steinmeier să facă şi o vizită la şcoala cu predare în limba germană din Timişoara, Liceul Nikolaus Lenau, pe băncile căruia au învăţat doi laureaţi ai premiului Nobel, Herta Muller şi Stefan Hell.

Frank Walter Steinmeier se află într-o vizită oficială de trei zile în România. A fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis şi a mers împreună cu acesta la Sibiu.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.