Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat Constanţa, Decebal Făgădău, susţine că un congres al partidului este oricând binevenit, spunând că, atunci când este nevoie de o reaşezare a lucrurilor în cadrul formaţiunii politice, doar în acest mod se poate face. El a mai spus că la Congres şi-ar dori să aibă loc revizuirea Statutului partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în istoria recentă a partidelor politice din România nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare cum s-a întâmplat cu PSD în 2017.

“Oricând este binevenit un Congres. Atunci când simţi că este nevoie de o reaşezare a lucrurilor în partid, da, acesta este modul prin care le poţi reaşeza: congresul. Trebuie să recunoaştem că nu doar în istoria partidului nostru, dar nici în istoria celorlalte partide, nu au fost atâtea momente de încercare într-un an de guvernare câte au fost la noi în 2017. Tocmai de aceea, consider că este o hotărâre înţeleaptă, ba mai mult, dintre cei care spuneau că nu este necesar un congres, îmi amintesc că erau mulţi care în urmă cu câteva săptămâni spuneau că ar fi nevoie de un congres”, a afirmat Făgădău.

El a precizat că partidul are nevoie de un moment de aşezare, sperând ca acest an să fie unul liniştit şi de construcţie.

“Evident că partidul are nevoie de un moment de aşezare, de calmare pentru că trebuie să profităm de acest an, sper să fie unul de linişte şi de construcţie, întrucât 2019 nicidecum nu va fi unul liniştit. Va fi unul în care  vom avea două rânduri de alegeri, alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale”, a menţionat preşedintele executiv al PSD Constanţa.

El a precizat că în cadrul congresului trebuie să se discute despre revizuirea Statutului partidului.

“Un lucru important pentru partid ar fi revizuirea statutului. Statutul, în ultima perioadă a fost cam des modificat şi mai puţin inspirat, pe alocuri. Ori cred că o discuţie foarte serioasă tocmai pentru a  pregăti acest congres poate fi legată de statutul partidului astfel încât să acoperim o mulţime de situaţii noi pe care nu le-a prevăzut nimeni. Am avut momente în care noi am mandatat pe cineva să ne reprezinte pentru funcţii înalte după care, în momentul în care tot noi, prin forurile statutar alese, Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv Naţional, am hotărât să retragem sprijinul, am văzut că mulţi rămâneau ancoraţi pe poziţiile respective”, a explicat Decebal Făgădău.

El a mai spus că la toate partidele sunt greu de găsit oameni competenţi care să-şi dorească să ocupe funcţii. 

“Vreau să vă spun ceva şi cred că o vedeţi cam pe la toate organizaţiile politice, este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenţi care să îşi dorească să ocupe funcţii. V-am semnalat această dificultate şi o vedeţi la toate partidele politice. Uitaţi-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid. Nu vorbesc de PSD, evident sunt subiectiv. Ai noştri vorbesc foarte bine”, a mai declarat Decebal Făgădău.

Social-democraţii au votat, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, ca în 10 sau în 17 martie să aibă loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.