Preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, liberalul Ionuţ Stroe, afirmă, după suspendarea dreptului de reprezentare al Rusiei în cadrul Consiliului Europei ca reacţie la invadarea Ucrainei, că Rusia s-a exclus singură din rândurile ţărilor civilizate şi moderne, alegând cu bună ştiinţă ”un drum barbar şi de neacceptat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Rusia s-a exclus singură din rândurile ţărilor civilizate şi moderne. Nu poţi fi membru al unei organizaţii al cărei scop este protejarea drepturilor omului, a democraţiei şi a ordinii de drept internaţionale, atunci când aceste valori nu înseamnă nimic pentru tine. Europa a vorbit la unison azi, în cadrul discuţiilor de la Consiliul Europei, iar suspendarea Rusiei este deznodământul corect şi aşteptat de toţi”, a scris pe Facebook Stroe.
El precizează că a ascultat mărturii cutremurătoare ale colegilor săi din Ucraina, a văzut suferinţa, frica şi distrugerea pe care acest război arbitrar al Rusiei le-a adus.
”Unica responsabilă pentru decizia de azi este Rusia, ţara care a ales cu bună ştiinţă un drum barbar şi de neacceptat într-o lume modernă”, conchide Stroe.
Dreptul de reprezentare al Rusiei la Consiliul Europei a fost suspendat vineri, aceasta rămânând însă stat membru al CoE, iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei discută în 14 şi 15 martie, într-o sesiune plenară extraordinară, agresiunea armată asupra Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.