Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), a atras atenţia că pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Marcel Ciolacu, amână construirea unui nou stadion la Timişoara, în condiţiile în care studiul de fezabilitate este finalizat, iar banii pentru demolare sunt alocaţi în buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pachetul de măsuri fiscale asumat de premierul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar include erori materiale, legislaţie necorelată, grave greşeli de strategie şi, ceea ce este foarte dureros pentru noi, amână construirea noului stadion multifuncţional la Timişoara.  Am semnalat oficial această situaţie inacceptabilă şi am solicitat corectarea altor neajunsuri cuprinse în propunerea actualului premier”, a notat Alin Nica pe Facebook, miercuri.
 
Nica a mai precizat că, din partea Consiliului Judeţean Timiş, au fost făcute toate demersurile pentru acest nou stadion.
 
”Consiliul Judeţean Timiş a făcut toate demersurile şi a îndeplinit toate condiţiile pentru realizarea stadionului, investiţie întârziată în mod repetat de la Bucureşti. De doi ani cuprindem în bugetul judeţului bani pentru demolare şi pentru pregătirea terenului, însă, fără o hotărâre de guvern, nu se poate nici demola, nici construi în loc. Studiul de fezabilitate pentru noua arenă este finalizat şi cred că este absurd să fie oprită investiţia, în condiţiile în care s-au alocat deja sume consistente în această direcţie, iar comunitatea aşteaptă şi are nevoie reală de infrastructură sportivă”, mai scrie Nica.
 
Liderul CJ Timiş a mai afirmat că acest nou stadion este aşteptat de ani de zile.
 
”Consiliul Judeţean Timiş este pregătit să ducă mai departe proiectul stadionului şi sper că alături de mine se vor mobiliza grupurile şi instituţiile interesate să susţină public acest punct de vedere. Timişoara şi Timişul, sportivii, copiii, familiile din tot judeţul merită stadionul aşteptat de ani de zile!”, mai scris Nica.
 
Actualul Stadion ”Dan Păltinişanu” din Timişoara se află într-o stare avansată de degradare şi a fost închis pentru competiţii în anul 2022, întrucât nu prezintă siguranţă.
 
Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro, bani de la CNI şi Consiliul Judeţean Timiş. Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea şi pistă de atletism şi nu va fi unul complet acoperit, aşa cum este Arena Naţională de la Bucureşti.
 
Stadionul actual din Timişoara a fost construit în 1963 prin muncă voluntară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.