Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, susţine că a fost o persoană incomodă în această funcţie şi că nu a venit să fie obedientul lui Bogdan Huţucă, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa. El a precizat că Bogdan Huţucă va culege anul viitor ce a semănat. La rândul său, liderul PNL Constanţa îl acuză pe Mihai Lupu că nu a respectat deciziile partidului, că i-a tratat cu indiferenţă pe primarii PNL şi că negociază cu AUR şi PSD susţinerea pentru un nou mandat în fruntea CJ Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Lupu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la o zi după ce DNA a clasat acuzaţia de luare de mită care îl viza, acel dosar fiind motivul pentru care PNL Constanţa i-a retras sprijinul politic, că nu a fost susţinut de conducerea organizaţiei judeţene. 
“Despre ce sprijin politic a fost vorba până acum? Poate va explica domnul Huţucă ce sprijin politic a fost. Dacă vă uitaţi la spitale, nu am avut niciun sprijin politic, dacă vă uitaţi de trei ani e preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe în Parlamentul României şi avem cel mai mic buget. Anul acesta am pierdut 80 de milioane faţă de anul trecut. Despre ce sprijin politic? La spitale, nu, la bani pentru drumuri, nu. Sunt singurul om din PNL care am reuşit să ajut toţi membrii PNL. Să spună domnul Huţucă sprijinul lui cui l-a dat. Primarii vin şi se plângă că au nevoie de fonduri. Parlamentarii PNL spun că nu fac trafic de influenţă. Nu e normal. Aţi văzut pe siteul PNL Constanţa cumva vreo realizare a Consiliului Judeţean? Nu o să vedeţi niciuna. Şi Slavă Domnului că au fost, am făcut atâtea”, a declarat Mihai Lupu.
El a precizat că nu a avut atitudine de obedienţă.  
“Nu am avut atitudine de obedienţă. Am fost un om onest, am pus frână şi la spital, am pus frână şi la drumuri. De asta am fost o persoană incomodă. Nu am venit să fiu obedientul lui Huţucă, lui Bourceanu şi nimănui. Sunt ales de cetăţenii judeţului să fiu în slujba lor, nu sunt în slujba lui X, Y, Z. Nu are decât să îşi menţină această poziţie domnul Huţucă, îi doresc succes şi va culege la anul ce a semănat”, a mai precizat Mihai Lupu. 
El a anunţat că doreşte să candideze pentru un nou mandat la conducerea CJ Constanţa, având alături un partid care îl va sprijini în proiectele sale. 
“A spus că m-am înscris la AUR, acum văd că spune că sunt la PSD. Nu ştiu ce va rezerva timpul. Va trebui să rezolvăm problemele acestui judeţ. Partidele care vor să dezvolte judeţul vor veni lângă mine, care nu, votează împotrivă şi blocăm judeţul. Sunt foarte hotărât să merg mai departe. (...) Partidul meu astăzi este judeţul Constanţa, oamenii acestui judeţ. Acesta este partidul meu. E cel mai mare partid. Dacă voi avea un partid care va achiesa la proiectele mele, cu siguranţă voi fi lângă el şi vom merge mai departe să dezvoltăm judeţul ăsta”, a mai transmis Mihai Lupu.
 
La rândul său, preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a afirmat că decizia de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu a venit inclusiv de la Bucureşti pentru că acesta negociază cu AUR şi PSD susţinerea pentru un nou mandat. 
”Mihai Lupu a ales să devină pesedist. Noi ştiam că Mihai «colindă» de ceva timp pe la AUR şi pe la PSD. În eventualitatea în care îi şi deschid uşa, îi urez sărbători fericite alături de familia PSD. Decizia PNL de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu a venit, inclusiv de la Bucureşti, după ce toată lumea ştia deja că Mihai Lupu negociază cu AUR şi PSD susţinerea pentru un nou mandat. Este greşită teorema lui Lupu, care spune că dosarele penale în care a fost acuzat reprezintă cauza despărţirii sale de PNL. Noi am respectat prezumpţia de nevinovăţie şi chiar asta am declarat atunci”, a declarat Bogdan Huţucă, preşedintele Filialei PNL Constanţa. 
El a adăugat că Mihai Lupu tratează cu dispreţ încrederea liberalilor care l-au pus în funcţie. 
“Mihai Lupu a tratat şi tratează în continuare cu dispreţ încrederea liberalilor care l-au pus efectiv pe funcţie, motiv pentru care a pierdut şi formal sprijinul nostru politic. Nu cred nici o clipă în victimizarea aceasta de tip Hollywood”, a continuat deputatul liberal. De ce nu mai are Mihai Lupu sprijinul nostru? Simplu. Pentru că nu a respectat deciziile partidului şi s-a «vândut» pentru a obţine un post de secretar de stat pentru ginerele său. Pentru că i-a tratat pe primarii liberali cu indiferenţă şi indolenţă. Nu le-a susţinut proiectele, nu le-a asigurat finanţare, a încercat să folosească această funcţie după bunul plac şi servind numai interesele sale. Nu a fost o problemă de obedienţă, ci una de indiferenţă şi de bun simţ”, a mai transmis Bogdan Huţucă.
El a mai declarat că Mihai Lupu nu a fost în stare să deruleze proiecte pentru Constanţa. 
”Cel mai important motiv pentru care echipa liberală a ales să nu îl mai susţină pe Mihai Lupu este inabilitatea sa, şocantă, de a derula proiecte în Constanţa. A primit constant sprijinul nostru, concretizat inclusiv în finanţări consistente pentru Constanţa! În schimb nu a reuşit să ofere nici măcar un proiect constănţenilor. Mai mult decât atât, chiar a blocat iniţial investiţii importante în comunităţile pe care le administrează primarii liberali. Termină anul cu zero investiţii şi cu un buget pe excedent. Este cred un argument concludent, care poate explică şi mai bine care este motivaţia din spatele deciziilor echipei noastre politice”, a subliniat Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa. 
 
Acuzaţia de luare de mită adusă preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a fost clasată de DNA, procurorii precizând că nu au găsit probe că ar fi săvârşit infracţiunea. Mihai Lupu a declarat că “justiţia a fost făcută, iar nevinovăţia şi integritatea mea au fost consolidate”.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a fost urmărit penal de DNA, în această vară, pentru luare de mită, alături de directorul Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat, Ermil Chelariu, şi alţi funcţionari din primăriile Năvodari şi Mangalia.
 Funcţionarii au fost acuzaţi ar fi oferit informaţii nepublice unui om de afaceri pentru a câştiga mai multe licitaţii, iar Lupu, Chelariu şi un alt funcţionar ar fi primit în schimb plante decorative şi ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a grădinilor.
După începerea urmăririi penale, Mihai Lupu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa. Ulterior, PNL Constanţa i-a retras sprijinul politic.
Mihai Lupu este preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa din 2020.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.