Preşedinta Tineretului Naţional Liberal (TNL), Mara Mareş, solicită demisia Ecaterinei Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, precizând că declaraţia acesteia “am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină” este absolut revoltătoare, similară cu afirmaţia “avea fusta prea scurtă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Declaraţia Ecaterinei Andronescu care a spus, în contextul discuţiei despre cazul Alexandra că «am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină» este absolut revoltătoare şi inacceptabilă pentru un ministru al Educaţiei. Această afirmaţie este similară cu declaraţii de tipul «avea fusta prea scurtă», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcţie pentru această afirmaţie ruşinoasă pentru orice cetăţean, dar mai ales pentru un ministru al Educaţiei dintr-o ţară europeană”, solicită Mara Mareş.
 
Ea spune că se aştepa ca Ecaterina Andronescu să recunoască public că elevii şi tinerii fac autostopul în România din cauza PSD şi a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localităţile dintr-un judeţ şi pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligaţi să facă autostopul şi să meargă “la ocazie”. 
 
„Mă aşteptam ca doamna Andronescu să nu aibă linişte până nu rezolvă această problemă şi să o convingă pe doamna Dăncilă să soluţioneze situaţia transportului, prin abrogarea OUG nr. 51/2019. Este lamentabil că argumentul «sunt şi eu mamă» este folosit în scop politicianist de membri ai guvernului PSD, în declaraţii publice, de PR, şi nu pentru a-i motiva să pună în practică acţiuni concrete şi să remedieze probleme pe care, aşa cum dovedeşte şi acest caz, chiar ei le-au creat”, încheie preşedinta TNL.
 
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.