Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe preşedintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa. România ar putea găzdui, la iniţiativa UEC, Campionatul European de Mountain Bike, în 2024, competiţia urmând a face parte din etapele de calificare pentru participarea la Olimpiadă, transmite Executivul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Guvernul României va sprijini această iniţiativă, prin Ministerul Sportului. Organizarea în ţara noastră a acestei competiţii europene va încuraja tinerii să practice acest sport şi va putea oferi oportunităţi de promovare a României la nivel european şi internaţional”,  a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
 
Peste o sută de cluburi de ciclism funcţionează în România, potrivit statisticilor oficiale, activând peste 100.000 de ciclişti.
 
Proiectele aflate în derulare vizează realizarea a peste 3.000 de kilometri de trasee pentru biciclete, la nivel naţional, în următorii ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.