Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o luni pe Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU. Discuţia a avut în prim plan relaţiile bilaterale şi cei 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA, celebraţi anul acesta, precum şi situaţia de securitate în urma agresiunii militare ruse în Ucraina şi situaţia gestionării refugiaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o prezentare a situaţiei de securitate şi a perspectivelor unui război de durată în Ucraina, care determină o presiune constantă şi un efort necesar continuu şi consecvent pentru gestionarea refugiaţilor, pentru care România e pregătită, în cooperare cu instituţiile umanitare specializate, inclusiv UNHCR din sistemul ONU, arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Prim-ministrul a salutat cooperarea exemplară a societăţii civile din România şi a cetăţenilor în eforturile autorităţilor de a gestiona valurile de refugiaţi. 
 
Au fost evocate şocul şi profunda revoltă stârnite de atrocităţile şi crimele de război comise la Bucha, dezvăluite după retragerea trupelor ruse, crime condamnate unanim la nivel mondial.
 
„Ambasadoarea Linda Thomas - Greenfield a salutat mobilizarea exemplară a autorităţilor române şi modul în care, cu bunătate, ospitalitate, deschidere şi grijă deplină, România a reuşit să gestioneze valul de refugiaţi ucraineni. A fost subliniat cu precădere sprijinul acordat de către ţara noastră Republicii Moldova pentru gestionarea acestui flux de refugiaţi, pentru reducerea costurilor ce presează în mod substanţial pe bugetul acestui stat. Doamna Thomas - Greenfield a evocat şi rolul substanţial al predecesoarei sale pe scaunul de ambasador al SUA la ONU, ulterior Secretar de stat, Madeleine Albright, pentru apropierea celor două state, pentru crearea viziunii de deschidere a Occidentului – NATO şi UE – faţă de Europa Centrală şi de Est şi pentru Parteneriatul Strategic al Statelor Unite cu România. La rândul său, Premierul Nicolae Ciucă a adus un omagiu personalităţii fostului Secretar de Stat şi personalitate marcantă care a influenţat decisiv relaţia româno-americană”, mai indică sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.