Premierul Marcel Ciolacu l-a primit luni la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Armenia în România, E.S Sergey Minasyan. Prim-ministrul a apreciat evoluţia relaţiilor bilaterale şi contribuţia importantă la relansarea dialogului politic a vizitelor din acest an a ministrului afacerilor externe al Armeniei la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Executivului, la întrevedere au participat deputatul Varujan Pambuccian, liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, şi consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Nicolae Comănescu.

”Prim-ministrul a apreciat evoluţia relaţiilor bilaterale şi contribuţia importantă la relansarea dialogului politic a vizitelor din acest an a ministrului afacerilor externe al Armeniei la Bucureşti (1-4 aprilie), respectiv a delegaţiei Adunării Naţionale a Republicii Armenia (28 mai-1 iunie). De asemenea, şeful Executivului a remarcat rolul substanţial al reprezentanţilor comunităţii armene avut de-a lungul secolelor în diverse domenii ale societăţii româneşti - educaţie, artă, cultură, politică şi sport”, arată Guvernul.

În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte legate de cooperarea economică bilaterală.

”Cele două părţi au convenit încurajarea colaborării economice şi susţinerea trendului pozitiv înregistrat în prima parte a acestui an. A fost punctat domeniul energetic, context în care premierul Marcel Ciolacu a subliniat că România este un susţinător puternic al diversificării rutelor de aprovizionare şi de transport, abordare strategică prioritară pe termen lung asumată de ţara noastră în scopul eliminării dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia. De asemenea, premierul a afirmat că România sprijină consolidarea relaţiilor Armeniei cu Uniunea Europeană, încurajează agenda de reforme a acestei ţări şi consolidarea rezultatelor obţinute”, precizează comunicatul.

”Un punct important al discuţiei a făcut referire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Premierul a reiterat poziţia clară a României în ceea ce priveşte susţinerea solidă şi multidimensională a Ucrainei”, mai arată Guvernul. România a recunoscut independenţa Republicii Armenia la 11 decembrie 1991, iar la 17 decembrie 1991 cele două ţări au stabilit relaţii de colaborare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.