Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai companiilor care efectuează sponsorizări, în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor. ”Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative, a transmis şeful Executivului. În urma întâlnirii, s-a convenit ca formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declaraţiei de impozit, iar prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate, anunţă Executivul,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul României şi eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizaţiilor non-guvernamentale şi impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească. Dorim să păstrăm transparenţa şi predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma discuţiilor purtate şi a clarificărilor aduse de fiecare dintre părţi s-a convenit ca formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declaraţiei de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate, anunţă Executivul.

”Guvernul României şi organizaţiile non-guvernamentale au reiterat importanţa formularului D177 în transparenţa şi trasabilitatea sponsorizărilor”, se precizează în comunicat. Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor de astăzi s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi şi de persoanele care realizează venituri extra salariale

. ”Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanţii Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor”, anunţă Guvernul.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la discuţii vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor Marcel Boloş, Şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu, şi secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.