Premierul Ilie Bolojan, vicepremierul Tanczos Barna şi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au participat, marţi, la consultări cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru pregătirea pachetului de reformă administrativă. ”Venim în ajutorul autorităţilor locale pentru a putea deveni mai eficienţi în realizarea veniturilor, descurajarea eludării legii şi recuperarea datoriilor. Trebuie să punem ordine în administraţia publică şi să reaşezăm modul în care statul se raportează la cetăţean”, a afirmat Tanczos.
Potrivit Guvernului, premierul Ilie Bolojan a participat, marţi, alături de vicepremierul Tánczos Barna şi de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi al Administraţiei, Cseke Attila, la o nouă întâlnire a grupului de lucru instituit pentru pregătirea pachetului de reformă administrativă. Grupul de lucru constituit prin dispoziţia prim-ministrului şi coordonat de viceprim-ministrul Tánczos Barna este alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Asociaţiei Municipiilor din România, Asociaţiei Oraşelor din România şi Asociaţiei Comunelor din România.
Pachetul de măsuri pregătit de Guvern are ca obiective întărirea capacităţii administrative şi crearea mecanismelor care să permită autorităţilor locale să lucreze mai bine pentru comunităţi şi cetăţeni.
”Venim în ajutorul autorităţilor locale pentru a putea deveni mai eficienţi în realizarea veniturilor, descurajarea eludării legii şi recuperarea datoriilor. Trebuie să punem ordine în administraţia publică şi să reaşezăm modul în care statul se raportează la cetăţean, oferind servicii de calitate într-un mod mai eficient. Vom definitiva acest pachet într-un ritm accelerat, continuând consultările cu reprezentanţii administraţiilor locale”, a declarat Tanczos Barna.
Discuţiile s-au axat pe eficientizarea funcţionării administraţiei locale, creşterea capacităţii financiare a unităţilor administrativ-teritoriale, printr-un sistem de colectare a taxelor şi impozitelor mai eficient, consolidarea principiului descentralizării şi simplificarea procedurilor aferente, au arătat reprezentanţii Executivului.
De asemenea, a fost analizată propunerea descentralizării autorizării activităţilor de jocuri de noroc, care va intra în competenţa administraţiilor locale, împreună cu crearea posibilităţii de percepere a unei taxe speciale la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.