Premierul Florin Cîţu a fost întrebat joi despre ancheta jurnalistică referitoare la felul în care a fost implementată campania „O pădure cât o ţară” şi a precizat că a solicitat o informare a Corpului de control în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am văzut câteva ştiri, nu am văzut reportajul respectiv. Am cerut o informare la Corpul meu de control intern şi vom vedea după aceea ce decizii vom lua, dar aţi văzut, de fiecare dată, chiar şi în baza unor astfel de reportaje, am trimis Corpul de control şi, ca de fiecare dată, concluziile le vom face publice, dar aştept întâi nota de informare de la Corpul de control”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat despre ancheta Recorder potrivit căreia nu au fost plantaţi puieţi în toate parcelele din evidenţele Ministerului Mediului, din campania „O pădure cât o ţară”.
Recorder a relatat că guvernele trecute pe la conducerea ţării au tratat campaniile de împădurire doar ca pe nişte instrumente de PR, iar apogeul a fost atins anul trecut, când Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o ţară”, sub înaltul patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis. 

Jurnaliştii Recorder au căutat în evidenţele statului cifrele reale şi au mers pe teren în mai multe judeţe să vadă cum se prezintă situaţia dincolo de acţiunile de campanie, descoperind că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

”O minciună cât o ţară, girată de la vârful Guvernului şi aflată sub înaltul patronaj al preşedintelui”, este concluzia lor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.