Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, după ce Comisia Europeană a propus acordarea unei a doua tranşe de compensaţii pentru fermierii români, estimată la aproximativ 30 milioane de euro, că pachetul de ajutor financiar pentru România, Polonia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria va fi discutat şi aprobat foarte curând şi aceşti bani vor veni în plus faţă de cele 10 milioane euro aprobate de Comisie, la care Guvernul a adăugat încă 10 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comisia Europeană propune acordarea unei a doua tranşe de compensaţii pentru fermierii români, estimată la aproximativ 30 milioane de euro. Totodată, Comisia a decis să activeze clauza de salvgardare pentru importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă, provenite din Ucraina. Măsura va fi în vigoare până pe 5 iunie 2023, când va exista o nouă discuţie pentru o eventuală prelungire”, anunţă premierul Nicolae Ciucă. Şeful Executivului precizează că, ”spre deosebire de alte ţări afectate, România a avut poziţia corectă şi nu a luat o decizie unilaterală, respectând atât normele şi regulile europene, cât şi interesele fermierilor români”. ”Pachetul de ajutor financiar pentru România, Polonia, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria va fi discutat şi aprobat foarte curând de instituţiile europene. Aceşti bani vor veni în plus faţă de cele 10 milioane euro aprobate deja de Comisie prin primul pachet de ajutor, la care Guvernul României a adăugat încă 10 milioane euro”. scrie Nicolae Ciucă. ”Am susţinut încă de la început, inclusiv prin scrisoarea pe care am trimis-o Comisiei Europene, că fermierii români au nevoie de o justă compensaţie pentru pierderile suferite ca urmare a importurilor de cereale din Ucraina”, mai afirmă premierul Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.