Premierul Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, care a transmis mulţumiri pentru ajutorul pe care România l-a oferit celor peste 3.300 de cetăţeni indieni care au venit din Ucraina în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi. Cele două părţi au discutat cu precădere despre agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei. Totodată, a fost abordată situaţia de securitate creată de criza umanitară care însoţeşte războiul pe scară largă al Rusiei împotriva vecinului său, stat suveran, membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a transmis luni, Executivul, într-un comunicat de presă.  

Potrivit sursei citate, premierul  indian a mulţumit pentru sprijinul acordat celor peste 3300 de cetăţeni indieni care au trecut în siguranţă graniţa româno-ucraineană după izbucnirea conflictului.  

”Acceptarea primirii în tranzit a studenţilor şi cetăţenilor indieni şi acordarea rapidă a vizelor pentru a putea ajunge acasă au fost salutate de partea indiană, care a mulţumit pentru modul în care au fost trataţi cetăţenii săi, în linie cu excelentele relaţii româno-indiene. Pe această dimensiune, India a anunţat că doreşte să participe la efortul de susţinere a refugiaţilor ucraineni în ţara noastră”, a mai transmis Executivul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.