Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis vineri un mesaj în care condamnă public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacţia Târgu-Mureş, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Şeful Executivului a solicitat instituţiilor abilitate ale statului să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură şi discriminare. Reacţia premierului vine după ce politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, aflat la Sfântu Gheorghe, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi a afirmat că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamn public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public - Redacţia Târgu-Mureş, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice. Libera exprimare a jurnaliştilor este o condiţie de bază a statului de drept şi o valoare fundamentală în orice democraţie”, se arată în mesajul premierului.

Şeful Executivului ”solicită instituţiilor abilitate ale statului să îşi exercite atribuţiile legale pentru protejarea jurnaliştilor şi tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură şi discriminare”.

Politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, aflat la Sfântu Gheorghe, a ameninţat-o pe jurnalista Boróka Parászka, redactor la Radio Târgu Mureş, numind-o "ticăloasă" şi a afirmat că "astfel de oameni ar trebui spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare", se arată pe site-ul romania-actualitati.ro.

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile drept un atac grav împotriva normelor de bază ale democraţiei, ale statului de drept, declaraţiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică şi tolerantă. Poliţiştii din Mureş s-au autosesizat şi fac verificări în acest caz, fiind vizată infracţiunea de ameninţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.