Prefectura Capitalei a precizat, sâmbătă, că prefectul Toni Greblă "cu niciun prilej (...) nu a susţinut că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire" la care a făcut referire primarul Nicuşor Dan. "Sugerăm domnului Primar General al Municipiului Bucureşti ca, pentru eficientizarea activităţii, să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic", au transmis reprezentanţii Prefecturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cu niciun prilej Prefectul Municipiului Bucureşti nu a susţinut că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire la care se face referire, fapt ce rezultă din adresa instituţiei noastre transmisă primarului general al municipiului Bucureşti, postată de acesta pe pagina de facebook", au transmis, sâmbătă, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Prefecturii Bucureşti, referitor la afirmaţiile făcute de Nicuşor Dan.
 
Conform sursei citate, au fost solicitate documente de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, iar după primirea răspunsului se vor lua măsurile legale.
 
"Demersurile instituţiei noastre nu s-au oprit însă aici, ci pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin prefectului, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii punerea la dispoziţie a proceselor verbale de control şi comunicarea punctului de vedere, rezultat al analizei celor reţinute prin actele de control. Învederăm că în cel mai scurt timp, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, Prefectul Municipiului Bucureşti va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuţiilor sale, care rezultă în urma analizării celor două autorizaţii", a precizat sursa citată.
 
"Sugerăm domnului Primar General al Municipiului Bucureşti ca, pentru eficientizarea activităţii, să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic", au adăugat reprezentanţii Prefecturii.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a acuzat, vineri, că prefectul Capitalei, Toni Greblă, refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff, emise de Gabriela Firea pe final de mandat. ”E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă”, a susţinut primarul.

”Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate „să dispună măsuri” şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul general.  

Nicuşor Dan a afirmat că, mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control.  

”E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă! În acest caz, ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să iniţieze demersurile în justiţie, anexând toate actele necesare. Prefectul Capitalei are deci baza legală şi toate argumentele necesare pentru atacarea în instanţă a autorizaţiilor ilegale, dar refuză să facă acest lucru”, a mai scris primarul general.  

Potrivit acestuia, ”speţa e clară, iar realitatea evidentă: prefectul Capitalei nu aplică legea şi nu apără interesele bucureştenilor”.  

”Trageţi voi concluzia dacă asta are legătură cu faptul că cele două autorizaţii de construire ilegale de pe Şoseaua Kiseleff au fost emise de Gabriela Firea în 2020, în ultimele ei luni de mandat ca primar general”, a mai scris Dan. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.