Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, i-a răspuns deputatului Stelian Ion, care l-a acuzat că blochează referendumul de demitere a primarului din Agigea, precizând că sunt solicitări fără nicio legătură cu realitatea sau cu legea, “exprimate asemenea unor copii care bat din picior în mijlocul magazinului, preocupaţi doar de dorinţele lor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silviu Coşa a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, o reacţie la acuzaţiile deputatului Stelian Ion.  

Coşa afirmă că, în luna ianuarie a anului trecut, a delegat jurişti să medieze şedinţe ale Consiliului Local Agigea.   

“În ianuarie 2021, delegam jurişti să medieze şedinţe ale Consiliului Local Agigea. Din păcate, nu era nimic de mediat acolo. Incapacitatea administrativă a Consiliului a fost constatată, 10 luni mai târziu, de instanţa de judecată. Zero întâlniri legale şi zero hotărâri, într-un an întreg. Munca celor aleşi de, şi pentru comunitate, a fost înlocuită de live-uri pe Facebook. Pentru că acolo adversarii pot fi contracaraţi cu copy-paste, iar bunăstarea se cuantifică în numărul de like-uri”, susţine prefectul de Constanţa. 

El a precizat că anul trecut era acuzat că nu dizolvă Consiliul Local Agigea, iar acum că nu demite primarul.  

“Anul trecut eram acuzat că nu dizolv Consiliul Local, cu toate că era un atribut exclusiv al instanţei, anul acesta că nu demit primarul, cu toate că procedura nu este îndeplinită. Solicitări fără nicio legătură cu realitatea sau cu legea, exprimate asemenea unor copii care bat din picior în mijlocul magazinului, preocupaţi doar de dorinţele lor.  

Toţi cei care mai au un dram de responsabilitate şi de încredere în viitorul comunei, să se concentreze acum pe alegerea unui organ deliberativ capabil să gestioneze situaţia dramatică în care Agigea a fost adusă de cei aleşi anterior. Pentru că a trecut şi ceasul al 12-lea”, a precizat Silviu Coşa.  

Deputatul USR Stelian Ion îl acuză pe prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, că a blocat organizarea referendumului de demitere a primarului din Agigea şi îi solicită reprezentantului Guvernului în teritoriu să numească de îndată comisia care să se ocupe de acest referendum. 

Stelian Ion a postat pe pagina sa de Facebook, că blocarea acestei iniţiative constituie un abuz.  

USR a depus la Prefectura Constanţa, în luna septembrie a anului trecut, o solicitare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului comunei Agigea, social-democratul Cristian Cîrjaliu, pe care îl acuză că a creat un blocaj în Consiliu Local. În replică, primarul comunei Agigea a transmis că listele cu semnături depuse de reprezentanţii USR conţin aspecte penale şi de nelegalitate.   

Cristian Cîrjaliu este primar al comunei Agigea din anul 2008, din partea PSD. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.