Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda a declarat, vineri, că Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, pentru că înseamnă libertate, este un bun român, şi le-a cerut ”celor care îl acuză de lucruri care sunt în contradicţie cu legea să aducă dovezi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmărim foarte atent, monitorizăm foarte atent această reacţie virulentă, negativă în cea mai mare parte, asupra unui om. Nu judec, fiecare cu mintea lui. Am văzut acuzaţii din afara legalităţii. Candidatul  nostru a fost acuzat că este în afara legii (...) Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL şi-l asumă în totalitate, cu toate chestiunile pe care unii încearcă să dea o anumită interpretare acum”, a spus Cezar Preda. 

El a precizat că, pentru PNL, ”Marian Munteanu înseamnă libertate”.

”Dacă libertate este un lucru pe care lumea l-a uitat în 1990 şi nu îl mai descoperă în 2016, cel puţin de două luni de zile, de la decizia Curţii Constituţionale, toată lumea vorbeşte de libertate şi dreturile noastre. În ceea ce priveşte acuzele de naţionalism şi de extremism, mă cunoaşteţi, şi eu sunt naţionalist, îmi iubesc ţara, am şi eu accente de intoleranţă ca orice om, dar dacă nu am încălcat legea, nu sunt decât un bun român”, a mai spus Preda.

El a precizat  că  Marian Munteanu este un bun român. ”Cei care îl acuză de lucruri care sunt în contradicţie cu legea să aducă dovezi, pe lege, nu pe cuvinte, pe expresii”, a adăugat el. 

Cezar Predea a mai arătat că, în ceea ce priveşte prezentarea programului pe Bucureşti al lui Marian Munteanu, în afară de componenta proprie, acesta are si componentele consacrate ale Guvernului alternativă ale lui Cristian Buşoi şi Ludovic Orban, pentru că ”acolo este foarte multă expertiză şi foarte multă soluţie pentru problemele Bucureştiului”. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că responabilitatea nominalizării lui Marian Munteanu este a PNL, în cel mai înalt for, Biroul Politic Naţional, şi nu contează cine a făcut această propunere. 

”Cu cine s-a văzut prima oară, dacă cu mine s-a văzut în urmă cu o săptămână şi cu dumnevoastră acum trei săptămâni, o să ne luăm la ceartă care l-a adus candidat. (..) A fost o soluţie a comisiei de unificare, au fost propunerile din interiorul partidului sau din societatea civilă, analizele arătau foarte clar că PNL are nevoie de voturile din afara partidului pentru a se detaşa”, a explicat el. 

”Va învinge detaşat”, a mai spus Cezar Preda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.