Liderul ProRomânia Victor Ponta spune, după apariţia în spaţiul public a scrisorii semnate de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu prin care cer demisia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, că va susţine orice efort de reformă şi revenire la valorile care au stat la formarea partidului şi guvernării din perioada 2012-2015, atunci când el a fost premier. Ponta a scris pe Facebook că le urează succes celor care au înţeles, chiar şi târziu, că „grupul lui Dragnea” duce ţara în dezastru, şi că speră ca ei să găsească o strategie prin care să o readucă pe calea normalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Le urez succes tuturor celor care au înţeles în al 12-lea ceas că Grupul lui Dragnea duce România, Parlamentul, Guvernul şi PSD la dezastru! Sper ca ei să salveze ce mai este de salvat şi să gândească o strategie de revenire pe calea normalităţii!”, a scris Victor Ponta miercuri pe pagina sa de Facebook.

El spune că atât el, cât şi partidul pe care îl reprezintă, va susţine orice efort de reformă şi revenire la „valorile care au stat la baza formării USL şi a Guvernării din 2012-2015”.

"Sper ca de această dată să nu mai fie folosite acele mizerii ordinare ale Grupului lui Dragnea împotriva celor care nu erau de acord cu hoţiile lor Ponta, Grindeanu, Tudose, Bănicioiu, Andronescu, Firea: securişti, trădători, Stat Paralel bla bla! Aceste mizerii au lovit în încrederea oamenilor”, a mai scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu au semnat o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar scrisoarea va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Semnatarii scrisorii propun asigurarea interimatului conducerii PSD de către Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al partidului, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Cei trei susţin democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv, Consiliul Naţional, Departamente etc.).

Aceştia vor menţinerea coaliţiei PSD-ALDE şi negocierea susţinerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorităţi naţionale, parlamentari independenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.