Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat, luni, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, că doreşte o discuţie despre starea economiei, mai ales că se poate vorbi despre ”o slujbă de pomenire pentru unele domenii”, acuzând Guvernul că nu a luat măsuri concrete în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Cred că Parlamentul României trebuie să suplinească lipsa de acţiuni a Guvernului, vorbind despre adevărata criză în care România se află deja şi care va continua mult după ce criza sanitară se va încheia”, a spus Ponta, în Camera Deputaţilor.

Acesta a afirmat că doreşte o discuţie despre economie.

”Să mă păstrez în nota PNL, aş vrea să vorbesc în nota unui patron de firmă de pompe funebre. Astăzi avem o slujbă de pomenire pentru unele domenii din România”, a afirmat Ponta, trecând în revistă domeniile pentru care consideră că se poate face această slujbă. 

Unul dintre domeniile pe care Victor Ponta le consideră cel mai mult afectate este sectorul HORECA, Ponta spunându-i premierului Ludovic Orban: ”Am crezut că vă plac terasele”.

Ponta a ironizat şi ceea ce a numit ”faimosul program IMM Invest” pe care l-a catalogat drept ”minunat, măreţ, fabulos” de care doar 12 firme au beneficiat până acum. 
 
”Bănuiesc că 11 sunt de la PNL şi una de la PMP că aşa se împarte ce au mai prins şi ei la guvernare”, a spus Ponta. 
 
Acesta a afirmat că ”pe pomelnic” mai trebuie trecut sprijinul pentru firmele româneşti însă „din păcate guvernul şi partidul guvernului a hotărât să nu le ajute, dar şi agricultura care dincolo de pandemia de coronavirus este afectată de secetă şi fermierii şi cei din jndustria alimentară aşteaptă ca guvernul să le vină în ajutor”. 
 
”O să le vină când o să avem alt guvern”, a adăugat Ponta. 

Ponta i-a adresat premierului întrebarea: ”Vă daţi dumneavoastră demisia sau trebuie să vă dăm noi jos”

Prezenţa premierului în Parlament are loc la solicitarea grupului parlamentar Pro Europa.

Tema dezbaterilor politice este "Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus".


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.