Fostul premier Victor Ponta scrie vineri, pe Facebook, că DNA ar trebui să înceapă urmărirea penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese, având în vedere că l-a propus ambasador în Danemarca pe fiul omului de afaceri Ilie Grădinar, care a condus două companii din subordinea Primăriei Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"DNA să ceară începerea urmăririi penale contra Domnului Klaus Iohannis pentru săvârşirea infracţiunii de «Conflict de interese» prevăzută de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece «în exercitatea atribuţiilor de servici ... a participat la luarea unei decizii .. prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani»", scrie Ponta pe Facebook.

Fostul lider PSD face referire în postare la propunerea lui Mihai Alexandru Grădinar în funcţia de ambasador al României în Norvegia şi Islanda. Diplomatul este fiul lui Ion Grădinar, un om de afaceri din Sibiu care a condus compania SC Energie Termică SA, aflată în subordinea Primăriei Sibiu, şi apărea, în 2014, ca membru în CA al SC Pieţe Sibiu SA, aflată tot în subordinea Primăriei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Tinerii frumoşi şi liberi care au cerut «un altfel de politică» vor ieşi diseară în stradă să ceară demisia Preşedintelui vinovat (aşa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franţa, etc)", mai comentează fostul premierul.

DNA a cerut în cazul lui Victor Ponta urmărirea penală pentru conflict de interese, pe motiv că l-a numit de trei ori ministru pe Dan Şova, în 2012 şi 2014, lucru ilegal având în vedere că cei doi au făcut afaceri împreună. Camera Deputaţilor a respins, în iunie 2015, cererea de încuviinţare a urmării penale pentru aceste fapte.

"Eu cred că România este un stat de drept în care toţi suntem egali în faţa legii şi răspundem pentru faptele noastre - sau NU?!?", mai scrie Ponta, pe Facebook.

Klaus Iohannis l-a propus, joi, în funcţia de ambasador al României în Danemarca şi Islanda pe Mihai Alexandru Grădinar, secretar de rangul I la Ambasada României de la Viena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.