Deputatul PSD Victor Ponta afirmă că o eventuală anchetare de către Parchetul General a alegerilor prezidenţiale din 2009 ar fi un "abuz" al procurorului Augustin Lazăr, care ar dori să blocheze ancheta parlamentară demarată în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică pentru modul... Ştiţi, domnul Lazăr e un şmecher, aşa, că îl cunosc acum de mult timp. E o şmecherie ca să blocheze comisia", a spus Ponta, cu privire la declaraţiile de luni ale lui Augustin Lazăr.

El consideră că ideea Parlamentului de a demara o anchetă este "foarte bună", pentru că Legislativul "trebuie să fie mai puternic şi mai respectat".

"Opinia mea este că absolut orice cetăţean al acestei ţări este obligat să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă parlamentară. Nu avem unii care sunt mai deştepţi, mai şmecheri, decât tot restul românilor şi ce am văzut noi toţi, şi ne-a plăcut, în filmele americane, cu comisiile din Congresul american, foarte bine dacă se întâmplă lucrul ăsta şi în România", a adăugat Ponta.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni, referitor la afirmaţiile lui Dan Andronic privind alegerile din 2009, că Ministerul Public a analizat cu atenţie discuţiile din spaţiul public şi luni va da un punct de vedere în cazul acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.