Candidatul PMP aflat pe prima poziţie a listei de candidaţi, fostul preşedinte Traian Băsescu, spune că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante în situaţia în care se află Uniunea Europeană şi că trebuie creat un nou început al Uniunii Europene. El a afirmat şi că la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis românii sunt chemaţi să spună dacă vor sau nu stat de drept.. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la prezenţă la vot, după ce a votat duminică, la secţia de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat, duminică, doar pentru alegerile europarlamentare şi a declarat că se bucură de prezenţa mare la secţiile de votare. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a votat, duminică, la sediul Primăriei Cârţa din judeţul Harghita, atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum. „Am votat pentru o Uniune Europeană puternică, în care vocea comunităţii maghiare se va auzi, avem nevoie de o reprezentare puternică. Am votat pentru o prezenţă solidă în Parlamentul European. La fel, am votat şi la referendum şi recomand tuturor cetăţenilor cu drept de vot să meargă la urne şi să voteze, fiindcă astăzi este ziua în care nu putem fi nici obosiţi, nici dezamăgiţi, trebuie să fim prezenţi la vot. Recomand fiecăruia să meargă şi să voteze la europarlamentare", a spus Kelemen Hunor.P reşedintele USR Dan Barna spune că a votat pentru competenţe şi onestitate în Europa şi i-a îndemnat pe românii să iasă la vot şi să îşi exprime opinia, oricare ar fi aceasta. El susţine că alegerile de astăzi sunt despre ce viitor va avea România şi consideră că este bine ca această decizie să fie luată de cât mai mulţi dintre români. Dacian Cioloş, candidatul care deschide lista USR Plus pentru alegerile europarlamentare, a votat la Zalău, în oraşul său natal. El a venit alături de fratele său la secţia de votare şi a declarat că ”acest vot va avea un efect mult mai mare, va fi un vot semnal pentru cei care conduc astăzi România şi e important să facem acest pas”. Liderul PNL Ludovic Orban a votat duminică la o secţie de votare din judeţul Ilfov, spunând că a votat pentru a fi sigur că România "va fi condusă de oameni cinstiţi, corecţi, care respectă legea, şi nu de hoţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Emil Boc: Am votat pentru cei care pot asigura cu demnitate parcursul european
CITEȘTE ȘI Ilie Bolojan: Am votat pentru România europeană. Sunt nişte alegeri care ne influenţează pe toţi românii
CITEȘTE ȘI Turcan: Am votat pentru eliberarea ţării de sub ocupaţia unei grupări infracţionale infiltrate la vârful puterii
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu: Am votat pentru cea mai bună reprezentare a României
CITEȘTE ȘI Primarul Timişoarei, Nicolae Robu: Am votat pentru cea mai bună reprezentare a României
CITEȘTE ȘI Primarul Mihai Chirica, după ce a votat: De 30 de ani tot stăm şi aşteptăm să facă alţii lucruri pentru noi; fiecare cetăţean din România trebuie să îşi asume votul

Traian Băsescu: Românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu

Candidatul PMP aflat pe prima poziţie a listei de candidaţi, fostul preşedinte Traian Băsescu, spune că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante în situaţia în care se află Uniunea Europeană şi că trebuie creat un nou început al Uniunii Europene. El a afirmat şi că la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis românii sunt chemaţi să spună dacă vor sau nu stat de drept.

“Îi rog pe români să vină la vot, este un scrutin extrem de important. (...) Pe de altă parte, pentru România avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări prin prezenţă de bună seamă”, a declarat Traian Băsescu,

El a mai spus că nu se aştepta să fie aglomerat la secţia de votare şi consideră că acest lucru este un semn bun.

“Nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secţia de votare din Jean Monet, unde de regulă e foarte lejer”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, fostul şef al statului a răspuns: “Oricum, este mai de drept decât a fost până în 2004, dar în mod categoric trebuie corectat şi de fapt faptul că mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oamenii de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii şi oamenii de calitate mai slabă. După aceşti 10 ani nişte modificări trebuiesc făcute, unele s-au făcut, altele vor trebuie făcute în mod categoric, mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale Uniunii Europene cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumpţiei de nevinovăţie”. 

Iohannis: Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot că astăzi puterea politică este la voi

"Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot că astăzi puterea politică este la voi. Astăzi, decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votaţi. Astăzi, dragi români, decideţi pentru următoarele luni, ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lun. Este începutul unei serii de alegeri şi astăzi puteţi să începeţi să schimbaţi România. Am votat şi în campania electorală am constatat că am avut mai multe iniţiative de mobilizare la vot decât altădată. Asta mă bucură şi ţin să mulţumesc tuturor celor care au iniţiat campanii de mobilizare pentru vot. Cetăţeni, ONG-uri. Repet, veniţi dragi români, la vot, nu lăsaţi pe alţii să decidă pentru voi", a declarat preşedintele.

El a lansat un îndemn la vot şi înainte de a vota.

"Haideţi la vot cu toţii! E o zi importantă şi asta nu spun doar dumneavoastră, jurnaliştilor, ci tuturor românilor: Haideţi la vot!", a declarat preşedintele, înainte de a se aşeza la rând pentru a vota.

Preşedintele Iohannis nu a fost însoţit de soţia sa, Carmen.

Călin Popescu Tăriceanu: Pentru referendum nu am votat, deoarece pentru măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costisitoare

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat, duminică, doar pentru alegerile europarlamentare şi a declarat că se bucură de prezenţa mare la secţiile de votare.

Tăriceanu a declarat,  la ieşirea de la vot, că prezenţa ridicată la urne dovedeşte că există interes pentru aceste alegeri.

”Văd că este o participare numeroasă şi acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că este interes pentru aceste alegeri, pentru Parlamentul European, care au un rol important şi vor avea un rol şi mai important pe măsură ce fiecare va înţelege că deciziile  care se iau în forurile europene ne afecrează viaţa noastră a românilor  de zi cu zi”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai declarat că a votat cu convingerea că cei care vor fi aleşi în Parlamentul European, din partea ALDE, vor reprezenta interesele acestei ţări.

”Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta din partea partidului pe care îl conduc vor merge acolo cu gândul clar de a reprezetna interesul României, de a apăra interesul României, de a face România să fie o voce respectată, să facă parte din grupul celor care iau decizii şi să nu fie capână acum una dintre ţările care au urmat ce au decis alţii. (...) Acolo este un loc în care conflictele şi luptele dintrele gripurile parlamentare se tranşează în fav oarea celor mai buni, care stau să lupte”, a mai declarat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendum.

”Pentru referendum nu am votat, deoarece pentru măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mai puţin costitsitoare decât un referendum”, a mai spus Tăriceanu.

Dan Barna: Am votat pentru competenţe şi onestitate în Europa

Preşedintele USR Dan Barna spune că a votat pentru competenţe şi onestitate în Europa şi i-a îndemnat pe românii să iasă la vot şi să îşi exprime opinia, oricare ar fi aceasta. El susţine că alegerile de astăzi sunt despre ce viitor va avea România şi consideră că este bine ca această decizie să fie luată de cât mai mulţi dintre români.

“Am votat pentru competenţe şi onestitate în Europa. Este un moment în care românii pot să îşi exprime opinia lor, oricare ar fi aceasta pot să şi-o exprime de aceeea mesajul e unul clar şi explicit: Veniţi la vot. Dragi prieteni, colegi, veniţi la vot, cu cât suntem mai mulţi cu atâta România de astăzi aşa cum este ea îşi va exprima vocea şi va fi recunoscută. Haideţi la vot, avem mare încredere în România”, a declarat Dan Barna, la ieşirea din secţia de votare.

El spune că românii din Diaspora transmit un mesaj foarte bun, aşezându-se la cozi pentru a putea vota, şi crede că cetăţenii acestei ţări, indiferent unde s-ar afla, îşi asumă decizia pentru viitorul României.

“Legat de Diaspora am văzut deja fotografiile, am văzut imaginile de la Munchen cu acea coadă pe sute de metri, pe mai multe rânduri. Este un mesaj foarte bun din punctul meu de vedere pentru că arată că românii, oriunde se află în acest moment, îşi asumă decizia pentru viitorul ţării noastre. Până la urmă despre asta vorbim astăzi, despre ce viitor va avea România pe mai departe şi această decizie trebuie luată de cât mai mulţi dintre noi. Faptul că românii din Diaspora merg la vot, faptul că românii din Diaspora sună acasă şi îşi trimit rudele la vot arată că începe să ne pese şi dacă ne pasă începem să devenim sănătoşi”, a mai afirmat Dan Barna.

Corina Creţu: Am votat pentru un viitor mai bun pentru România, care să ne întărească respectul în cadrul Uniunii Europene

Comisarul european Corina Creţu, care candidează la alegerile pentru Parlamentul European pe lista Pro România, a spus că a votat pentru un viitor mai bun pentru România. Creţu a afirmat că a votat şi la referendum.

“Am votat cu speranţa unui nou început. Am venit să votez pentru echipa noastră de profesionişti, pentru un viitor mai bun pentru România, un viitor care să ne întărească prestigiul şi respectul în cadrul Uniunii Europene", a spus Corina Creţu, care a votat la o secţie de votare din Cluj-Napoca.

Corina Creţu a spus jurnaliştilor că a votat şi pentru referendumul pentru justiţie.

“Buletinele de vot pentru referendum, de fapt,  ar trebui să oblige statul român să aplice nişte legi care există deja”, a precizat Corina Creţu.

Cioloş:  Cred că sunt foarte mulţi care aşteaptĂ această zi pentru că în urma acestui vot transformăm deznădejdea în speranţe şi speranţele în fapte

 

Dacian Cioloş a votat, duminică, la secţia unde este arondat, în oraşul Zalău din judeţul Sălaj. El a ajuns alături de fratele său, la secţia de votare.

„Sunt convins de faptul că foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017 când stăteam în stradă. Mulţi dintre români supăraţi că nu au votat la timp în 2016, iată a venit ziua când putem să ne transmitem mesajul foarte clar, ferm şi mult mai eficient decât stând în stradă şi anume prin vot. Şi sper sp fie cât mai mulţi români care să ia decizia ca astăzi să meargă la vot. E o zi însorită, e o zi în care sunt convins, foarte mulţi români ştiu exact ce să voteze şi pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru referendum. Sunt convins că acest vot va avea un efect mult mai mare, va fi un vot semnal pentru cei care conduc astăzi România şi e important să facem acest pas astăzi”, a declarat Dacian Cioloş, la ieşirea de la urne.

Cioloş a explicat şi de ce a votat la Zalău.

”Eu am votat la Zalău pentru că de când am drept de vot aici votez, aici am domiciliul, sunt locurile de care mă simt legat şi am vrut să îmi fac datoria de cetăţean aici, în locul în care m-am născut. E important să votăm. La alegerile de astăzi se poate vota la orice secţie de vot deschisă pe teritoriul României sau în străinătate. Importent este să mergem la vot. Am venit cu fratele meu, mama are şi ea tabieturile ei, va vota dupa ce iese la biserică. Sora cu cumnatul şi nepotul care votează prima dată în viaţa lui, vor vota la altă secţie”, a mai declarat Cioloş.

Dacian Cioloş a mai spus că a observat o bună mobilizare la vot.

”Simt o mobilizare foarte bună şi la sate şi la oraşe. Cred că sunt foarte mulţi care aşteaptĂ această zi pentru că în urma acestui vot transformăm deznădejdea în speranţe şi speranţele în fapte, în Parlamentul European”, a declarat Dacian Cioloş.

Orban:  Am votat ca să fiu sigur că Guvernul nu va mai putea emite ordonanţe de urgenţă  în care să calce în picioare drepturile fundamentale

"Mi-am exercitat dreptul constituţional la vot, atât la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi la alegerile europarlamentare. Am votat ca să fiu sigur că România va fi condusă de oameni cinstiţi corecţi, care respectă legea, şi nu de hoţi. Am votat ca să fiu sigur că Guvernul nu va mai putea emite ordonanţe de urgenţă  în care să calce în picioare drepturile fundamentale ale cetăţenilor. Am votat ca să fiu sigur că România va rămâne un  stat european, care să fie bine reprezentat în Parlamentul European", a declarat Orban după vot.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot, el a precizat că "advăraţii deţinători ai puterii publice în România sunt cetăţenii români".

"Votul este cea mai  puternică armă pe care o are la disppoziţie fiecare cetăţan român. Sunt convins că românii nu se vor lăsa manipulaţi, intimidaţi şi îşi vor exercita dreptul de vot. (...) Am încredere că referendumul va trce, că se va întruni cvorumul", a afirmt Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.