Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au susţinut, luni, la Parlament, o declaraţie de presă, după anunţul retragerii din cursa electorală a lui Ludovic Orban, ei afirmând că marţi la şedinţa Biroului Politic vor lua o decizie privind candidatul partidului, pentru Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întotdeauna respectăm, ca şi în cazul altora prezumţia de nevinovăţie, aşa vom face şi în cazul lui Orban”, a spus Alina Gorghiu, precizînd că apreciază decizia lui Ludovic Orban de a renunţa la candidatură, acest lucru însemnând că nu vrea să prejudicieze deloc imaginea partidului, până nu îşi clarifică situaţia. 

Alina Gorghiu a precizat că PNL va lua în discuţie, la Biroul Politic Naţional de marţi, subiectul candidaturii pentru Primăria Capitalei. 

”Nu ne vom pronunţa pe ce se întâmplă în dosar. E o procedură în curs. Nu avem nicio aplecare să facem circ, nu suntem PSD să ne rupem cămaşa de pe noi”, a mai afirmat Gorghiu. 

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, la rândul lui, că o candidatură a PNL la Primăria Capitalei va fi asumată de un membru al partidului.

”Discutăm cu preşedintele organizaţiei de Bucureşti, mâine (marţi - n.r.) şi nu o să ne lungim: mâine vom avea un candidat”, sa mai explicat Blaga. 

Întrebat dacă exclude o candidatură a lui Nicuşor Dan din partea PNL, Blaga a arătat că situaţia nu s-a schimbat în niciun fel şi în PNL sunt resurse pentru o candidatură care să provină din interiorul partidului.

”Nu este niciun fel de problemă legată de resursa umană din PNL. Credeţi-ne avem resursa umană  pentru a câştiga Primăria Capitalei. E într-adevăr o problemă că renunţăm la o candidatură care, la acel moment, era unica care putea bate PSD, dar PNL are multe alte variante cu care să vină în faţa bucureştenilor”, a spus şi Alina Gorghiu, despre susţinerea unui alt candidat, independent, de către PNL. 

Liberalul Ludovic Orban, care a fost pus luni sub control judiciar, a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.