Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că în reuniunea conducerii Senatului nu s-a discutat despre o posibilă revocare din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, el spunând că acesta este ”în regulă” şi nici nu se impune, în acest moment, la finalul mandatului actualului legislativ, o astfel de schimbare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este un subiect care să se fi discutat în Biroul Permanent al Senatului, Dacă va fi actual, sau când vor dori, vor veni cu el în Biroul Permanent”, a spus Ioan Chelaru, întrebat dacă în şedinţa conducerii Senatului s-a discutat despre cererea de schimbare din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Chelaru a mai precizat că, în opinia sa, nu se pune problema schimbării lui Tăriceanu.

”În acest moment, în opinia mea personală, pentru că nu s-a discutat în PSD acest subiect, nu se pune problema schimbării preşedintelui Senatului. Unu, pentru că este în regulă, doi, pentru că este final de legislatură şi sunt alte probleme de discutat. Sunt alegeri, este o perioadă când sunt acte normative importante de discutat”, a mai afirmat Chelaru. 

Potrivit unor surse parlamentare, grupul parlamentar al UNPR de la Senat urmează să decidă, luni, dacă se va alia demersului liberalilor de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Deşi liberalii, prin vocea copreşedintelui Alina Gorghiu, anunţaseră de săptămâna trecută că au strâns semnăturile necesare pentru a depune cererea de revocarea a lui Tăriceanu de la şefia Senatului, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului de luni nu s-a depus această cerere. 

Potrivit surselor citate, PNL aşteaptă decizia UNPR, pentru a demara procedura de schimbare a lui Tăriceanu. O varianta luată în calcul ar fi ca PNL să ceară în plen schimbarea lui Tăriceanu, şi nu în Biroul Permanent, unde nu au majoritate, în cazul în care progresiştii vor accepta să susţină demersul lor. 

PSD a anunţat, prin liderul Liviu Dragnea, că nu este de acord cu schimbarea lui Tăriceanu din funcţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.